ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Strukovni sajam

Zadrani će sutra moći isprobati vožnju u Tesli

Autor: Portal ZL

26.05.2023. 11:07
Zadrani će sutra moći isprobati vožnju u Tesli

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićStrukovna škola Vice Vlatkovića u subotu 27. svibnja 2023. godine organizira  Strukovni sajma na temu „Promocija strukovnog obrazovanja kroz  primjenu  električnih  vozila i robotike u sektoru strojarstva“ s ciljem podizanja svijesti roditelja, učenika i svih građana o viziji i mogućnostima primjene i korištenja električnih vozila i robota u sektoru strojarstva.


Sajam će se održati na parkingu s lijeve strane gradskog mosta kod glavnog ulaza u Grad (Nova Vrata) s početkom u 10.00 sati. Sajam je jedna od aktivnosti projekta “Budi spreman i kompetentan!” te će kroz zanimljiva predavanja i izlagače, sektor strojarstva biti predstavljen učenicima, njihovim roditeljima i svim zainteresiranim građanima.   


Sajam će okupiti  renomirane izlagače s atraktivnim hibridnim/električnim vozilima među kojima su:  Aviacars, Opel Mitrović, AC Zadar, Trofej auto,  KIA AC Perović, Inej autocentar, M.T.A. THOMAS,  Perfekt auto, Auto Hrvatska Automobili, Peta Brzina i Tesla Hrvatska.


Probna vožnja u Tesli
Posjetitelji će imati prilike ući u svijet električnih i hibridnih automobila. U dogovoru s predstavnicima iz tvrtke Tesla Hrvatska, zainteresiranima će biti omogućena probna vožnja u trajanju 20-tak minuta.  


S ponosom najavljujemo Natanaela Petrova, danas uspješnog mladog čovjeka i bivšeg učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru. Riječ je o poznatom zadarskom automobilistu, koji u tom sportu niže uspjeh za uspjehom vozeći „svoju malu plavu“.„Mala plava“ je Zastava 101 prilagođena i prerađena za automobilske utrke s kojom savladava prepreke i postiže rezultate.


Osim izlagačkog dijela vozila, sudionici će imati prilike sudjelovati na dvama predavanjima u Kneževoj palači  od 11 do 12 sati. Prvu temu „Budućnost robota“ predstavit će Ante Medić, direktor startupa Pulsar Labs za razvoj elektroničke opreme.  Drugu temu „Pametna bova i Antarktika“  predstaviti će Lovro Valčić, osnivač i direktor razvojno-istraživačkog instituta „Bruncin“ koji sudjeluje u istraživanju polarnih krajeva te čija tvrtka proizvodi sofisticirane senzore i sustave za istraživanje leda.


Za cjelokupnu dobru atmosferu sajma pobrinuti će se DJ.