Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

"Zadar – la Belle Époque"

Znanstvena knjižnica Zadar za 168. rođendan poklanja kulturno turističku rutu

Autor: Portal ZL

16.08.2023. 21:03
Znanstvena knjižnica Zadar za 168. rođendan poklanja kulturno turističku rutu


Znanstvena knjižnica Zadar obilježava 168 godina djelovanja organizacijom kulturno turističke rute “Zadar – la Belle Époque” u suradnji s Josipom Matassijem, licenciranim turističkim vodičem. Ruta nadahnuta knjižničnom baštinom Znanstvene knjižnice predstavljena je do sada dva puta na hrvatskom jeziku.


Povodom rođendana Knjižnice priređujemo je drugi put na engleskom jeziku i pozivamo strane posjetitelje našega grada, kao i sve zainteresirane, da nam se besplatno pridruže u dvorištu Znanstvene knjižnice u petak, 18. kolovoza u 19 sati.

Vladimir Pappafava alias Josip Matassi povest će vas ulicama Zadra u 1910. godinu i dočarati izgled grada iz perioda poznatog kao la belle époque.


Kulturno turistička ruta “Zadar – la Belle Époque” nastala je kao rezultat sudjelovanja Znanstvene knjižnice Zadar u europskom projektu ADRINETBOOK u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije. Jedan od ključnih ciljeva projekta, financiranog iz Interreg Adrion programa, je promidžba kulturne baštine kroz turizam.