Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

Vučetić poručio Radeti: Nemoj dopustiti da se ovaj bazen pretvori u "Radetinu"

Autor: Katarina Ergović

22.11.2022. 17:02
Vučetić poručio Radeti: Nemoj dopustiti da se ovaj bazen pretvori u

Foto: Arif Sitnica

Sjednica Gradskog vijeća Zadra na kojoj treba usvojiti rebalans proračuna za 2022. godinu, započela je informacijom koju je priopćio predsjednik Vijeća Marko Vučetić kako je izvješten od strane Kluba vijećnika Enija Meštrovića da oni neće biti nazočni sjednici.


Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zatražio je pak petominutnu stanku tražeći pomoć za svih 16 zaposlenika jedne gradske tvrtke, ne navodeći njezino ime, a dalo se naslutiti kako se radi o KK Zadru. Dodao je kako ti zaposlenici nisu primili plaće.


– Od tih 16 zaposlenika neki imaju četvero, a neki troje djece. Ta djeca neće dobiti darove za Božić. Da se radi o zaposlenicima neke druge gradske tvrtke, našlo bi se način da im se pomogne. Nađite izvore novca i pomognite im, kazao je Rubeša, koji je tražio gradonačelnika Dukića da se izjasni, a Dukić je rekao kako će to učiniti u daljnjem tijeku sjednice.Nakon pauze, zastupnici Akcije mladih se nisu vratili na sjednicu.
Predsjednik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, rekao je kako se zahvaljuje onima koji su podržali rebalans, ali je HDZ-u dao ultimatum vezan za skorašnje donošenje proračuna za 2023. godinu.


– Danas ćemo izglasati rebalans, a ono što nas čeka je proračun. Ukoliko želite razgovore o proračunu, tražimo ostavku direktora Jurice Dilbera, kazao je Radeta.


Marko Vučetić je poručio kako je ovo mučna situacija te da dobro odražava situaciju u kojoj se trenutno nalaze.


– Akcija mladih i HDZ su se dogovorili oko KK Zadar, a SDP i HDZ oko Radetinog bazena. Nemoj dopustiti da se taj bazen pretvori u Radetin bazen ili radetinu kao onomad kalmetinu. Na strukturne prevare smo se već navikli. Ovo je trebao biti dogovor Akcije mladih i HDZ-a, rekao je Vučetić.


Nakon burne rasprave u kojoj je sudjelovalo više zastupnika, o rebalansu proračuna se glasalo tek sat vremena nakon početka sjednice. 16 zastupnika je prihvatilo proračun, dok je jedan bio protiv.