Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA

Vrijednost rekonstrukcije ljekarne na Putu Petrića 2,6 milijuna kuna

Autor:

04.11.2022. 13:15
Vrijednost rekonstrukcije ljekarne na Putu Petrića 2,6 milijuna kuna

Foto: Filip GotovinaLjekarna Zadar traži izvođača radova za uređenje i opremanje ljekarne na Putu Petrića. Natječaj za rekonstrukciju je objavljen, a traje do 15. studenog. Za ovu investiciju, zatražena je suglasnost Županijske skupštine i to na iznos od 2,6 milijuna kuna bez PDV-a, za ukupnu površinu od 144 kvadrata.


Prvotna procjena vrijednosti radova prema projektu kojeg je u ožujku izradio Igor Pedišić iznosila je dva milijuna kuna.


Božo Čolak, ravnatelj Ljekarne Zadar, izjavio je kako ga veseli velik interes za izvođača radova jer to znači kako je posao dobro odrađen.
– Inače interes prema javnom sektoru nije baš velik jer ima puno posla u privatnom sektoru, a prema mojim saznanjima za ovaj natječaj iskazan je velik interes, kazao je Čolak.


O pristiglom broju ponuda nije želio govoriti, te je dodao kako je natječaj još uvijek u tijeku i treba pričekati da završi.


– Nakon odabira najpovoljnijeg izvođača te nakon što prođe žalbeni rok, potpisuje se ugovor s izvođačem radova. Iskreno se nadam, odnosno želio bih da radovi na rekonstrukciji ljekarne na Putu Petrića počnu još ove godine. Rok za dovršetak radova je 120 dana, a bit će puno lakše da oni krenu, barem da se napravi većina priprema do konca tekuće godine, objašnjava ravnatelj Ljekarni Zadar.


Poznati su i penali ukoliko izvođač ne bude poštivao propisane rokove. Tako će naručitelj od izvođača zahtijevati kaznu od 0,5 posto dnevno od ukupne vrijednosti ugovorenog iznosa bez PDV-a, ali ukupni iznos ugovorne kazne ne može prijeći iznos od 10 posto bez PDV-a ukupne vrijednosti ugovora. Na ovaj su se način Ljekarna Zadar kao investitor unaprijed zaštitila s penalima od budućeg izvođača radova.


Dodajmo, i kako je ova ljekarna posljednja koja se preuređuje po projektu Igora Pedišića i u mandatu ravnatelja Bože Čolaka.