Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Bajkovita destinacija

Uz Arsenal vaše bajke postaju stvarnost: Najtraženija destinacija za vjenčanja u 2025.

Autor: Sponzorirani sadržaj

09.04.2024. 12:00
Uz Arsenal vaše bajke postaju stvarnost: Najtraženija destinacija za vjenčanja u 2025.

Dan vjenčanja poseban je dan u životima mnogih parova. To je dan koji okrunjuje njihovu ljubav, zajedništvo, a sve to mnogi žele proslaviti na poseban i veličanstven način. Iako je to najbajkovitiji dan vaših života, često ide pod ruku i s dosta stresa povezanog uz planiranje. Ukoliko ste trenutno potpuno okupirani organizacijom, traženjem inspiracije za svoje vjenčanje kroz razne wedding portale, Pinterest, Instagram, wedding blogove i slično – možda je vrijeme da razmislite o tome da angažirate profesionalce koji će vas uputiti u svaki sljedeći korak. Za sve koji bi htjeli biti opušteni i neopterećeni na svome vjenčanju, definitivno bi trebali obratiti pažnju na ovaj uigrani tim koji vaš specijalni dan učiniti još posebnijim. A to je Ilirijin tim koji se ugostiteljstvom bavi već dugi niz godina, a svaku vašu zamisao mogu pretvoriti u stvarnost. Zašto biste se trebali prepustiti ovim stručnjacima i odabrati vjenčanje upravo u Arsenalu – koji obiluje poviješću, odiše elegancijom – provjerite u našem intervju s Marijanom Prtenjača, rukovoditeljicom prodaje u Iliriji koja nam je otkrila tajnu zanata i uspjeha.


1. Kako ste se uključili u organizaciju vjenčanja i što vas motivira da ostanete u toj industriji? 


Ilirija je tvrtka koja se bavi ugostiteljstvom i turizmom već preko 65 godina te je prirodni slijed bio unaprijediti svoje poslovanje prema najtraženijoj, ali i najzahtjevnijoj industriji ugostiteljstva – vjenčanjima. Intenzivno se bavimo organizacijom vjenčanja već 20 godina te smo od početnog najma prostora s vremenom prerasli u organizatore cjelokupnog događanja, koje uključuje organizaciju pred i post evenata, organizaciju ceremonije vjenčanja, photo – sessione, organizaciju svadbene svečanosti, uređenje prostora po želji mladenaca, ponudu hrane i pića, slastica i torti, fotografa, šminkera pa do smještaja i medenog mjeseca te prijevoza svatova i mladenaca i svega ostalog po želji mladenaca.2. Koji su najveći izazovi s kojima se susrećete prilikom planiranja vjenčanja i kako ih prevladavate?


Svako vjenčanje je posebno, svi žele svoju jedinstvenu bajku, ipak je vjenčanje događaj koji svima treba ostati u pamćenju cijeli život. Mi u Iliriji smatramo da je svako vjenčanje jedinstveno te mu  pristupamo individualno od samog početka dogovora s mladencima. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i suradnji sa svojim partnerima, postoji nebrojeno mogućnosti. Upravo je ukazano povjerenje mladenaca i njihovo zadovoljstvo, najveća motivacija u ovom poslu. 


3. Kako biste opisali svoj pristup suradnji s mladencima kako biste ostvarili njihovu viziju vjenčanja?


Naš mladi tim educiranih djelatnika radi naporno, ponekad i više godina na pojedinom projektu vjenčanja. Kreiramo scenarije zajedno s mladencima, od ideje pa sve do same izvedbe. Na taj način garantiramo da će se događaj odviti po točno dogovorenom rasporedu. Radimo poput wedding plannera iz filmova, brinemo se o samim mladencima, posebno mladoj koja treba posebnu pažnju bližnjih i poseban prostor za spremanje kako bi zabljesnula u svom posebnom trenutku te rodbini koja gotovo uvijek želi biti uključena u sve procese. Pripremamo kušanje svadbenog menija, hrane i vina, kako bismo točno definirali koji okusi pašu samom događaju. Što se tiče prostornog ambijenta sukreiramo arhitekturu atmosfere, sa stručnjacima iz područja dekoracija, sounda i svjetlosnih efekata te na taj način stvaramo čaroliju. 


4. Kako se nosite s pritiskom i stresom koji mogu nastati tijekom organizacije vjenčanja?


Dobra priprema i prisutnost našeg uigranog tima kroz cijelo vrijeme pripreme i same izvedbe, ključ je sprječavanja stresa. Sve što možemo predvidjeti iznosi se mladencima kao plan A) i plan B), ako treba i C). Radi se najčešće o pripremi za loše vremenske prilike, buku preko dozvoljene granice decibela, itd. što se sve na vrijeme otklanja dobrom pripremom, a ako se i pojavi koja nevolja, zbog dugogodišnjeg iskustva malo što nas može iznenaditi te uvijek pronađemo rješenje na licu mjesta, bez da itko primijeti intervenciju.


5. Koje su najvažnije karakteristike ili aspekti koje smatrate ključnim za uspješno vjenčanje?


Smatramo da je uspješno vjenčanje posljedica više faktora, a jedan od njih svakako leži u tome da mladenci pored sebe imaju predani tim koji mu je na usluzi i podržava njihovu viziju ili je upotpunjuje i dodatno inspirira idejama. Bitno je da organizatori vjenčanja imaju dobru ponudu, ali i suradnike u slučaju da nešto izostaje. Neizostavan faktor je dobar odnos i jasna komunikacija  između mladenaca i organizatora koji bi trebali dati sve od sebe u realizaciji želja imajući na umu zakon ponude i potražnje. U konačnici, srž uspješnog vjenčanja je u tome da stvorite ambijent koji odražava ljubav između mladenaca i omogućite mu da uživa u svakom trenutku sa svojim voljenima u opuštenoj i radosnoj atmosferi. 


6. Kako birate pružatelje usluga za vjenčanja te kako osiguravate kvalitetu usluge?


Prilikom planiranja događaja, procjenjujemo zahtjevnost te odabiremo postojeće, dugogodišnje profesionalce iz svakog područja koji po kriterijima najviše odgovaraju za specifično vjenčanje. Za sve suradnje jako su nam bitne kvalitete koje i sami kultiviramo, a to su profesionalnost, kreativnost, fleksibilnost, pouzdanost i točnost kako bi osigurali uspješno vjenčanje.  U konačnici kvalitetu usluga osiguravamo kroz dugogodišnje stečeno iskustvo u planiranju vjenčanja, osiguravajući potrebna sredstva i rezervnu opremu koju imamo ili je nabavljamo preko pružatelja usluga te se uvijek trudimo imati dobar odnos sa dobavljačima i njegovati vještine rješavanja problema. 


7. Po čemu je upravo Arsenal posebna lokacija za mladence? Što ovo mjesto izdvaja od ostalih mjesta na kojima se održavaju vjenčanja?


Mnogi Zadrani ne znaju da je ova građevina zaštićeni kulturni spomenik nulte kategorije, u povijesti zvana Veliki Arsenal, korišten kao skladište oružja za vrijeme Mletačke Republike, datira iz 17. stoljeća. Prolaznici vide vanjske zidove i pomisle kako se radi o još jednoj staroj, neobnovljenoj građevini – no kod zaštićenih spomenika kulture, prilikom obnove nije se smjelo intervenirati u vanjske zidove, a unutrašnjost je rađena na način da je sve unutra postavljeno montažno – kako bi se očuvao izvorni identitet. Upravo ta unutrašnjost oduševljava posjetitelja, kada prvi put uđete u Arsenal, njegova prostranost, uređenost i spoj autentične starine i modernog dizajna s gornjim galerijama i otvorenim gredama veličanstvenog stropa, posebno ako su tu prisutni i svjetlosni efekti, ostavlja bez daha.Posebno je atraktivna njegova pozicija u centru povijesne jezgre grada Zadra, u blizini mnogih sakralnih i kulturnih objekata, pogodnih kako za samo vjenčanje, tako i kao posebna kulisa za izradu prelijepih fotografija koje najviše i privlače mladence. U Iliriji, zbog komplementarnosti naše ponude, nudimo i jedinstveni pristup kombinacije naših usluga, pa tako npr. možete organizirati domjenak pred vjenčanje u nekom od naših objekata – hotela ili vila, a mladenci koji uzmu Arsenal kao svoje odredište, najčešće kombiniraju naš Event brod Nada za domjenak jer taj broj je nešto posebno – u potpuno zatvorenom, klimatiziranom prostoru najviše udobnosti, uz poslugu hrane i pića, može prevesti cijele svatove od npr. Pozdrava Suncu  do obale ispred Arsenala, može ih prevesti iz npr. Petrčana ili Biograda, do Arsenala. Na njemu se mogu organizirati i vjenčanja, bilo na samom brodu ili na jednom od otoka našeg arhipelaga, posebno su popularna vjenčanja na svjetioniku Dugog Otoka gdje se može održati ceremonija vjenčanja, a svadbena svečanost se tada održi na samom brodu, gdje gosti imaju svu udobnost i sigurnost, uslugu hrane i pića,… zaista je pregršt mogućnosti uz Iliriju. 


8. Kako pristupate budžetu mladenaca i pomažete im da ostvare svoje snove unutar financijskih ograničenja?


Budžet je najčešće nešto na temelju čega mladenci biraju svoje odredište za vjenčanje. Najčešće su mišljenja kako moraju pristati na kompromise, no naš tim svojim savjetima nastoji usmjeriti organizaciju u pravom smjeru i pronaći najbolje i najpovoljnije rješenje za svaku želju. Samim time što u sklopu organizacije vjenčanja u Arsenalu, dobijete svog osobnog wedding planera, već smo klijentima uštedjeli i vrijeme i novac jer nudimo gotova rješenja za svaku zamisao, prilagođavamo se svakoj ideji i napraviti sve to po prihvatljivoj cijeni i nama je zadovoljstvo. 


9. Kako mjerite uspjeh vjenčanja koje organizirate i kako se osiguravate da su klijenti zadovoljni?


Kako bismo osigurali zadovoljstvo klijenata u organizaciji vjenčanja, usredotočujemo se na razumijevanje, ali i nadmašivanje njihovih očekivanja. Pažljivo slušamo naše klijente istražujući njihove potrebe i sklonosti kako bi što bolje razumjeli njihovu viziju. Održavamo jasnu komunikaciju i brzo odgovaramo na upite. Također ozbiljno pristupamo povratnim informacijama, tražimo mišljenje tijekom cijelog procesa kao i nakon vjenčanja. Stavljamo naglasak na kvalitetu umjesto na kvantitetu kako bismo svom klijentu pružili personalizirani pristup i posebnu pažnju. Ono što u konačnici želimo istaknuti kao bitno je to da pozitivnu reputaciju izgrađujemo putem svojih visokokvalitetnih usluga i izgradnjom snažnih odnosa koji su ključni faktori za dugoročan uspjeh. Osmjesi mladenaca i njihovih gostiju, naš su najveći pokazatelj uspješnosti. 


10. Možete li izdvojiti neka posebna iskustva i specifičnosti  koje vas ističu u odnosu na druge organizatore vjenčanja? 


Sve posebnosti izvan standarda se odvijaju na zahtjev klijenata, a mi dajemo sve od sebe da ih ispunimo uzimajući u obzir našu široku ponudu i mogućnosti, ali i suradnju s našim partnerima i dobavljačima. A upravo je ta široka ponuda jedna od naših posebnosti, što se odnosi i na naše prekrasne lokacije od već spomenutog kultnog Arsenala koji može primiti do 1000 ljudi u svom magičnom ambijentu, na naše prostorije hotela kao što je između ostalog i ležerni Lavander Lounge bar, vile u oazama zelenila stoljetnih maslina i borova s direktnim pogledom na more, baštinskog difuznog hotela Ražnjevića Dvori smještenog na prekrasnom seoskom imanju koji spaja luksuznu modernost i tradiciju pa sve do toga da imate mogućnost unikatnog vjenčanja uz krstarenje na brodu Nada. Osim lokacija vjenčanja, nudimo i smještaj za mladence za prvu bračnu noć uz odabir pjenušca, voća i cvijeća u sobi te doručak u sobi prvog bračnog jutra. Bitno je naglasiti i da se mogućnost smještaja odnosi i na uzvanike.  Neizostavan aspekt svakog uspješnog vjenčanja je estetika, a tomu u Iliriji svakako doprinosi i naš vlastiti beauty salon u kojem nudimo profesionalni make up, uređenje noktiju, frizure i stylinga. U konačnici, naš uspjeh leži u našoj predanosti da stvaramo besprijekorno i nezaboravno iskustvo vjenčanja za naše klijente fokusiranjem na personalizirani pristupi i kvalitetu.


11. Kako vam se mogu obratiti budući mladenci koji bi htjeli vjenčanje iz snova već za ovu ili sljedeću godinu?


Volimo kada se mladenci jave što ranije, upravo obrađujemo zahtjeve za 2026. godinu, no zbog mnoštvo lokacija i široke ponude, uvijek možemo pronaći zadovoljavajuće rješenje i za tzv. „vjenčanja iz vedra neba”, kojih uvijek ima. Stoga pozivam sve koji traže bilo salu za vjenčanje, bilo mjesto za domjenak ili afterparty ili cijelu priču od početka do kraja, neka se obrate našem prodajnom timu na tel. +385 23 383 556; mail: [email protected] te pogledaju cjelokupnu ponudu na našoj web stranici: www.ilirijabiograd.com ili društvenim mrežama: instagram: weddings.ilirija; arsenalzadar; eventshipnada; Facebook: Arsenal Zadar