Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

"Festival inkluzije: Upoznaj me!"

Uskoro projekt koji promiče inkluziju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama

Autor: Portal ZL

19.03.2024. 11:56
Uskoro projekt koji promiče inkluziju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama

Foto: Festival inkluzijeZapočinje provedba projekta koji promiče inkluziju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama, 2. Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, koji će trajati od 21. ožujka do 12. travnja, a odvijat će se na različitim gradskim lokacijama.


Ovogodišnja manifestacija nosi naziv Festival inkluzije: Upoznaj me! te obuhvaća predavanja, radionice, predstave, okrugli stol, glazbeno-scenske nastupe, likovne izložbe, promocije knjiga, ali i brojne druge zanimljive sadržaje.


Organizatori su projekta Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruga za autizam Zadar, Udruga Cukrići Zadar, Udruga za Down sindrom Zadarske županije, Dječji vrtić Latica, OŠ Voštarnica te Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire.
Manifestacija je usmjerena na osnaživanje djece s teškoćama i njihovih obitelji te jačanje osjećaja zajedništva i pripadnosti, s ciljem stvaranja inkluzivnog društva.


Naglasak je na prepoznavanju sposobnosti koje imaju djeca s teškoćama u razvoju te njihovog uključivanja u sve aspekte društvenog života kako bi ona, unatoč izazovima s kojima se suočavaju, ostvarila svoj puni potencijal.


Na svečanom otvaranju 22. ožujka u HNK Zadar u glazbeno-scenskom nastupu će sudjelovati djeca i mladi s teškoćama u razvoju, ali zajedno s njima bit će i njihovi kolege bez poteškoća.


– Festival ćemo završiti 12. travnja modnom revijom u Providurovoj palači na kojoj će biti prisutni i različiti pjevači i političari, ali detalje ćete saznati malo kasnije, uvid u aktivnosti festivala dala nam je Suzana Periša iz Udruge za Down sindrom.