Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

2. VELJAČE

Udruga slijepih Zadarske županije opet ima gosta, evo o kome se radi

02.02.2024. 08:45
Udruga slijepih Zadarske županije opet ima gosta, evo o kome se radi

Foto: Tomislav JERAKU petak 2. veljače u 17:30 h, Udruga slijepih Zadarske županije opet ima gosta. Ulogu domaćice opet ima Mirjana Mrkela, a gost je Igor Eškinja, pisac i štošta još. Događanje je otvoreno za javnost.


Igor Eškinja živi u Sv. Filipu i Jakovu, a rođen je u Zadru 1956. godine. Bio je pomorac, radnik na naftnoj platformi, slastičar, krčmar, plantažer. Godinama se bavio kazališnim amaterizmom, a nastupao je i kao kvizoman. Napisao je komedije: “Što će reći selo”, “Tvarna izmjena˝, „Jali žensko aliti ga muško˝, “Na rovu” i “Školovanje filipjanskog pračovjeka”. Godine 2008. objavio je roman “Balada o Impali i Starom leopardu”, a 2016. konačno su objavljene “Priče iz Male ulice”, zbirka pripovjedaka koje su nasmijavale publiku na brojnim književnim susretima.


– Igor je član Udruge zadarski pisci (ZaPis) od osnutka 2009. pa su se neke njegove priče našle u zajedničkim zbirkama, a neke su i nagrađene. Uz sve ovo, naš gost je pasionirani čitač te ne sumnjamo da će druženje s njim biti veliko zadovoljstvo, poručuju iz Udruge.