ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

izuzev plina i struje

U tijeku je podnošenje zahtjeva za potpore povećanja troška energenata

Autor: Katarina Ergović

31.05.2023. 14:32
U tijeku je podnošenje zahtjeva za potpore povećanja troška energenata

Foto: iStock/NL

U tijeku je podnošenje zahtjeva za Mjeru 1. Potpora za povećanje troška energenata izuzev prirodnog plina i električne energije iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda, objavila je Zadra Nova.


Zahtjev za potporu podnosi se od 29. svibnja do 20. lipnja, isključivo preporučenom poštom s povratnicom u zatvorenoj omotnici na adresu Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom „Mjera 1. Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda“.


elektra


Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća, definirana člankom 2. Priloga I. Uredbe o poljoprivrednom izuzeću, te velika poduzeća koja prerađuju poljoprivredne proizvode životinjskog i/ili ne-životinjskog podrijetla.
Najviši iznos potpore po korisniku ne prelazi 50 % prihvatljivih troškova i ne može biti veći od 2.000.000,00 eura po poduzetniku. Potpore dodijeljene na temelju odjeljka 2.4. Privremenog kriznog okvira zbrajaju se s potporama dodijeljenima na temelju odjeljka 2.1. Privremenog kriznog okvira pod uvjetom da se ne prijeđe ukupan iznos od 4.000.000,00 eura po poduzetniku.


Detalje o uvjetima ostvarivanja potpore pogledajte ovdje.