Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

dan škole

U OŠ Jurja Barakovića u Ražancu svečano obilježen Dan škole

Autor: Portal ZL

10.06.2024. 08:59
U OŠ Jurja Barakovića u Ražancu svečano obilježen Dan škole

Foto: OŠ JURJA BARAKOVIĆAProšlog je petka svečano obilježen Dan škole u OŠ Jurja Barakovića, Ražanac. Dan škole posvećen je obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske. Dan ranije, položeno je cvijeće za sve drage pokojne koji su dali život za domovinu. Dan škole počeo je kulturno-umjetničkim programom kojemu su prisustvovali učenici, učitelji, roditelji i dragi gosti. Dan škole započeo je pozdravnim govorom ravnateljice Vesne Drmić te bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojem su nastupili učenici matične škole Ražanac, Područne škole Radovin te Područnih odjela (Rtina, Ljubač, Krneza, Jovići). Uslijedila je podjela priznanja i nagrada učenicima koji su se svojim radom, učenjem, kreativnošću i zalaganjem u redovnoj nastavi, izvannastavnim, izvanškolskim aktivnostima i natjecanjima znanja istakli i postigli zapažene rezultate. Nagrade i priznanja uručila je ravnateljica škole Vesna Drmić.


Na međunarodnom matematičkom natjecanju,,Klokan bez granica« učenici Mia Milovac, Nika Vranković, Marta Jordan, Ana Premerl i Josip Knežević bili su među deset posto najboljih u državi. Njihove mentorice su Ljiljana Vrkić, Radojka Jović i Barbara Perica. Na državnoj razini natjecanja,,Čitanjem do zvijezda« u kategoriji znanja u Čakovcu su našu školu predstavljale učenice Roza Zubčić, 6. r., Marcela Negro, 6. r. i Iva Mustać, 8. r. Na županijskoj razini natjecanja »Čitanjem do zvijezda« u kategoriji znanja učenice Roza Zubčić, 6. r., Iva Mustać, 8. r. i Marija Knežević, 8. r. osvojile su 1. mjesto, a u kategoriji kreativnog uratka učenica 6.r. Marcela Negro je osvojila 2. mjesto te je njezin rad bio izložen na državnoj izložbi. Na državnoj smotri »Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige« u Zagrebu školu su predstavljale učenica Petra Baraba i Marta Jordan. Mentorice su Lidija Rudić i Danijela Petani.


Na županijskom natjecanju iz Engleskog jezika učenik 8. r. Tin Zubčić osvojio je 3. mjesto. Mentorica je Anamaria Knežević. Učenici su sudjelovali i na županijskoj smotri LiDraNo, županijskim natjecanjima,,Sigurno u prometu«, »Mladi tehničari« te županijskim natjecanjima iz Kemije, Informatike, Talijanskog jezika, Natjecanju u čitanju naglas, meduškolskom natjecanju,,Spelling Bee«, Županijskoj smotri učeničkih zadruga, 13. festivalu dječjih klapa u Zadru, Gradskom natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa i ostalim smotrama i natjecanjima. Učenicom generacije proglašena je Iva Mustać zbog odličnog uspjeha, rada, truda i zalaganja.


Učenica generacije Iva Mustać