Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

„Za mlade i nadarene“

U Kneževoj palači večeras koncert Zadarskih Lionsa za mlade

Autor: Portal ZL

09.02.2023. 14:54
U Kneževoj palači večeras koncert Zadarskih Lionsa za mlade

Foto: Kneževa palača

U petak, 10. veljače, s početkom u 19,30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači održat će se humanitarni koncert „Za mlade i nadarene“. Organizira ga Lions klub Zadar u suradnji s Koncertnim uredom Zadar.


Nastupit će neki od dosadašnjih štićenika zadarskih Lionsa, tada mladi Zadrani kojima je u određenom trenutku školovanja ili usavršavanja zatrebala financijska pomoć. Bit će tu Zadarski plesni ansambl, plesačica Matea Bilosnić, klapa Baliniera, violončelist Viktor Hodak, mezzosopranistica Bernarda Klinar, violončelistica Karla Miličević i sopranistica Nela Šarić.


Sve njih, osim pomoći koju su nekad dobili od Lionsa povezuje i Glazbena škola Blagoje Bersa. Ona  je poveznica i s  pijanistima Juricom Šošom i Gordanom Pavić koji će nekima od izvođača u ovoj prigodi pružiti klavirsku pratnju. Na koncertu će nastupiti i mezzosopranistica Nera Gojanović koja ne dijeli te poveznice ali je, kao i Nela Šarić, članica Lionsa.


Svi zajedno pomoći će u   prikupljanju sredstava kojima bi se u budućnosti pomoglo u školovanju ili usavršavanju nekih novih mladih i nadarenih osoba.


Bit će to još jedna od humanitarnih akcija što ih zadarski Lions klub provodi godinama i osim bolesnima i nemoćnima, socijalno ugroženima, slijepima i slabovidnima te brojnim sportskim i udrugama iz kulture, pomaže  i mladima koji tek traže put prema ostvarivanju svojih snova.


Ulaznice po cijeni od 10 eura moći će se kupiti pred početak koncerta na ulazu u Koncertnu dvoranu.