Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

"55 kvadrata"

U HNK Zadar večeras višestruko nagrađivana predstava

06.02.2024. 13:20
U HNK Zadar večeras višestruko nagrađivana predstava

Foto: HNK Zadar

Večeras u 20 sati u HNK Zadar ne propustite pogledati višestruko nagrađivanu predstavu  „55 kvadrata“  HNK Split,  autorice  Ivane Vuković u režiji Ivana Plazibata. “55 kvadrata” proglašena je najboljom hrvatskom dramskom predstavom u 2022. godini, a s ukupnim brojem od čak 14 nagrada na regionalnim festivalima najnagrađivanija je aktualna predstava HNK Split.


Igraju Arijana Čulina,  Snježana Sinovčić Šiškov,  Goran Marković , Nikola Ivošević i Roko Slavica. “55 Kvadrata”, tekst inspiriran svakodnevnicom i kolumnom Jurice Pavičića, u slice of life  maniri prati suvremenu splitsku obitelj tijekom ljetnih mjeseci.


Izbačeni 1.svibnja iz stana koji unajmljuju, Lena i Tino odluče ljetne mjesece provesti kod Leninih roditelja, mlađeg brata i bake u stanu od 55 kvadrata. Osim najezde turista, ljeto u stanu otežava nepitka voda, požar koji se opasno približio gradu te smrad odlagališta smeća koji se širi cijelim gradom, a posebno kad zapuše južina, podsjećajući metaforički na odnos grada prema svojim građanima.


Predstava kritički propituje naslijeđene obrasce više generacijskog suživota i mehanizme mediteranskog društva čije su društvene prilike pod teretom kapitala sve nepovoljnije, kako za pojedinca, tako i za obitelj.


Preostalo je još malo ulaznica pa požurite. Ulaznice su dostupne na blagajni HNK Zadar i online. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.