Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

advent u zadru

U četvrtak ocjenjivanje ponude pića i hrane adventskih kućica

Autor: ZL

14.12.2022. 12:13
U četvrtak ocjenjivanje ponude pića i hrane adventskih kućica

Foto: Bojan Bogdanić/TZ ZadarZadarska Udruga ljubitelja vina Vinum u suradnji s renomiranim zadarskim kuharima već po tradiciji i ove godine ocjenjuje ponudu pića i hrane u kućicama na Adventu u Zadru. Degustacija pića i hrane na svih 25 kućica zadarskog adventskog sajma provest će se u četvrtak, 15. prosinca, od 16 sati.


Deveteročlani ocjenjivački tim podijeljen je u dvije grupe – jedna će ocjenjivati pića, a druga hranu. U enološkom su timu Manuela Plohl, osnivačica i tajnica Udruge Vinum, Filip Erceg, predsjednik iste Udruge, Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festa, te Robert Plohl. Svi oni posjeduju sommelijerske diplome različitih stupnjeva i dugogodišnje iskustvo u ocjenjivanju vina.


U drugom, gastro ocjenjivačkom timu je poznati zadarski kuhar Marko „Kruške i jabuke“ Perić, profesori u zadarskoj Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi Renato Kraljev i Josip Vrsaljko te chefovi Mario Arbanas i Ivan Buovac.
Ovo će povjerenstvo ocjenjivati pića i hranu u po tri kategorije: najbolje kuhano vino, najkvalitetnija ponuda pića i najbolja autohtona ponuda pića, te najbolje slano jelo, najbolje slatko jelo i najbolja autohtona ukupna ponuda hrane na kućicama.


Rezultati ocjenjivanja, odnosno proglašenje najboljih pića i jela ovogodišnjeg zadarskog Adventa te dodjela priznanja održat će se na adventskoj pozornici oko 20 sati.