Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Božić uz Zoranić

Tradicionalni božićni koncert simboličnog naziva

Autor: Marija Orešković

16.12.2022. 21:36
Tradicionalni božićni koncert simboličnog naziva

Foto: Mate KominaU Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači održan je tradicionalni koncert “Božić u Zoranić”. Riječ je o Hrvatskom pjevačkom glazbenom društvu Zoranić koje je nastupalo pod ravnanjem dirigenta Tomislava Košte, a na klaviru ih je pratio Ivan Štorić. Na koncertu au gostovali članovi Ansambla Ars Cantabile pod vodstvom dirigentice Nade Smoljan, a ulaz je bio slobodan.


Ovaj tradicionalni božićni koncert simboličnoga naziva “Božić u Zoranić” priređuje se godinama. Slušatelji su imali prilike čuti repertoar sastavljen od božićnih skladbi domaćih i stranih autora te na taj način dobiti uvid u sve domaće i strano glazbeno bogatstvo. Neke od izvedbi bile su a capella, a neke su uz pratnju.


– Uvijek surađujemo s drugim zadarskim ansamblima, a ovoga puta su to članovi ansambla Ars Cantabile kojim dirigira Nada Smoljan. Također, ovim smo s koncertom prisjetili našeg preminulog dirigenta Antuna Duličkog koji je prije nekoliko dana preminuo, kazala je Silvija Romić, predsjednica Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva “Zoranić”.
Koncertna dvorana braće Bersa bila je i ovoga puta popunjena do zadnjega mjesta.


– Zadovoljni smo odazivom, naši koncerti su uvijek dobro posjećeni, to su naši dragi pratitelji i ljubitelji zborske glazbe. Tijekom pandemije smo održavali koncerte uz mjere, a sada napokon svi mogu doći bez ograničenja i kako žele, zaključuje Romić.