Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TAKE THE CAKE

Tanja Miljković odlučila je kreativni hobi pretvoriti u posao i - uspjela je

Autor: Nikolina Lucić

21.07.2023. 19:37
Tanja Miljković odlučila je kreativni hobi pretvoriti u posao i - uspjela je

Foto: Osobna arhiva



Bilo da tražite nešto slatko ili pak nešto zdravo, prava adresa za vas je »Take the cake«, mladi slastičarski obrt Zadranke Tanje Miljković, koja je nakon godina uredskog posla hobi odlučila pretvoriti u posao. Obrazovala se za slastičarku, ispekla iskustvo u privatnom sektoru i na kraju otvorila svoj obrt, koji je prvotno treba biti specijaliziran za zdrave slastice, no Tanja ispunjava sve vaše slatke želje.


Zdrave slastice


– Čitav život pečem iz ljubavi, tako da sam strast pretvorila u posao od kojeg živim. S vlastitim sam poslom počela tek prošle godine, no vrlo sam brzo stekla vjerne klijente i dobre preporuke. Veliki sam obožavatelj zdravih slastica, sve torte i kolače radim po tradicionalnim recepturama i bez ikakvih aditiva, kazala nam je Tanja, priznavši kako se na početku svoje profesionalne slastičarske karijere nadala otvoriti prvu zadarsku slastičarnu namijenjenu djeci.





No ne bi im prodavala nezdrave slatkiše prepune šećera, već prirodne i zdrave slastice dobre za rast i razvoj.


– Osim zdravih slastica koje radim po narudžbi, pečem i tradicionalne torte i kolače za razna slavlja, zbog čega sam i stekla vjernu klijentelu. Nadam se kako ću posao s godinama moći proširiti, jer san mi je imati vlastitu slastičarnicu, naglasila je Tanja, dodavši kako joj je iznimno važno da su njezini klijenti u njenim slasticama prepoznali dašak tradicije i bakine kuhinje.


– Laže onaj tko kaže da tradicionalno nije dobro. Ponosim se činjenicom kako se koristim domaćim i kvalitetnim sastojcima, zbog čega kolači na kraju i imaju tako dobar okus, rekla je Tanja, kazavši kako radi kolače za sva slavlja i prigode.



Pozitivne povratne informacije


– Od rođendanskih do svadbenih torti, ništa mi nije strano. U svojim se kreacijama trudim biti drugačija, slušam svoje klijente i njihove želje, tako da sam za sada dobila samo pozitivne povratne informacije, zaključila je Tanja, kazavši nam kako joj je najstresniji dio posla ipak transport kolača i torti, koji ovisno o stanju u prometu i kvaliteti cesta može biti jako teško.


– Dovesti tortu u jednom komadu na traženu lokaciju pothvat je samo za smirene i spretne. Svako naglo kočenje ili krivo skretanje može biti kobno za kolač koji do ciljane lokacije ipak treba stići u jednom komadu i bez ikakvih oštećenja, zaključila je Tanja.


Sponzorirani sadržaj