Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

uz prigodni program

Sutra svečano proglašenje Najulova 2022.

Autor: Boris Bulić

20.12.2022. 14:44
Sutra svečano proglašenje Najulova 2022.

Foto: Arhiva ZLZavršen je ovogodišnji, osamnaesti po redu, Natječaj Plodova zemlje i mora. Pred ocjenjivačkim sudom u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te pokretač priloga Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup, je težak i odgovoran zadatak – izabrati pobjednike, najuspješnije ribolovce, ljude koji su svojim ulovima zavrijedili mjesto u galeriji najboljih.


Nagrađeni će biti najuspješniji u kategorijama Najulov, Najpothvat, Ribarsko srce te najuspješniji ribolovci za ulove najvećeg zubaca, brancina, podlanice, lice, arbuna i lignje,


Ove su se godine natječaju odazvala 44 natjecatelja. Ukupno su ostvarena 54 ulova ukupne težine 332,429 kilograma od čega je 324,184 kilograma bila riba, a 8,245 kilograma su bile lignje.
Premda su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.


Za najuspješnije su predviđeni pehari i plakete dok apsolutnog pobjednika koji je ulovio najveću ribu natjecanja čeka i velika nagrada Grand prix. To je Vanbrodski motor Yamaha, dar Zadarskog lista, vrijedan oko 12.000 kuna koji će vjerujemo biti na korist pobjedniku i pomoći mu da ostvaruje još bolje i kvalitetnije ulove.