Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pobjednici državnih natjecanja

Stella Čolo, Amar Salihović, Mirna Šarić i Eva Radman dobitnici Oskara znanja

Autor: Nikolina Lucić

15.06.2023. 09:00
Stella Čolo, Amar Salihović, Mirna Šarić i Eva Radman dobitnici Oskara znanja

Foto: Privatna arhivaStella Čolo, Amar Salihović, Mirna Šarić i Eva Radman ovogodišnji su dobitnici Oskara znanja iz Zadarske županije. Svečana dodjela Oskar znanja, pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023., i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima, najveće je i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ove je godine dodijeljena 19. put.


Skulptura Oskar znanja mijenjala se kroz godine. Kreirali su je akademski umjetnici, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, učenica škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba i studentica Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine skulpturu Oskar znanja izrađuju učenici i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.


Stella Čolo osvojila je čak dvije medalje na međunarodnim natjecanjima – brončanu na 16. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi i zlatnu medalju na 11. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke.
Amar Salihović, učenik 7. razreda OŠ Smiljevac, državni je prvak u islamskom vjeronauku, Mirna Šarić, učenica 3. razreda Gimnazije Franje Petrića, pobjednica je državnog natjecanja iz biologije, dok je Eva Radman, učenica završnog razreda Gimnazije Vladimira Nazora pobjednica državnog natjecanja »Opisujemo sustave«.