Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

ZADARSKI BAYWATCH

Spasilačka služba vratila se na zadarske plaže: 'Ispočetka mi je bilo nekako bilo stresno, ali...'

Autor: Portal ZL

18.06.2024. 12:10
Spasilačka služba vratila se na zadarske plaže: 'Ispočetka mi je bilo nekako bilo stresno, ali...'

Foto: V. Šetka / HRT Radio ZadarOd protekloga vikenda na zadarskim plažama ponovno dežuraju pripadnici Spasilačke službe Gradskog društva Crvenog križa. Na sigurnost kupača od 10 do 18 sati motre djevojke i mladići koji su prošli vrlo zahtjevan tečaj za spasioce. piše Radio Zadar


Među njima je i maturant Roko Grgić. – Dobro mi se čini, iako već ima dosta ljudi pa mi je ispočetka nekako bilo stresno jer mi je prva sezona pa nisam baš dovoljno siguran. Ali zato je tu moj iskusni kolega koji me tu malo “osigurava”, kazao je Roko za HRT. Ovaj maturant MIOC-a kao i većina spasilaca dolazi iz vodenih sportova, pa iz plivačkog kluba u kojemu trenira poznaje većinu svojih kolega spasilaca. Iako planira studirati u Danskoj, kaže da bi volio i idućih sezona motriti na kupače u Zadru.


Dorian Marin već je petu sezonu zaredom spasilac na plaži Kolovare, a o prošloj sezoni kaže, kako nije bila preteška, jer nisu imali nekih težih slučajeva spašavanja. – No prošle godine, na samom početku sezone, ipak smo imali dosta posla, kaže Dorian.
– Većina kandidata koji polože spasilački tečaj od malih su nogu vezani za vodene sportove – bilo da je riječ o plivanju, vaterpolu ili skokovima u vodu, kaže voditelj Spasilačke službe, Niko Vlatković. – Tako da imamo jako dobru bazu naših kandidata koji dolaze na tečajeve i samim time što su već u vodenim sportovima lakše odrađuju te vježbe i norme koje trebaju odraditi, tako da mogu reći da smo s kandidatima jako zadovoljni ove godine, kaže Vlatković.


I ove godine moći ćete ih vidjeti na sedam lokacija – od TN Zaton do marine Dalmacija – na plaži Kolovare, na obližnjem bazenu, te na plaži Borik i TN Punta Skala, dok su tijekom čitave godine prisutni u zatvorenom plivalištu ŠRC Višnjik, piše Radio Zadar.