Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Završilo bez zaključaka

Sastanak vodstva KK Zadra i gradskih vijećnika počeo razbijanjem prozora

Autor: Paulo Sarić

08.02.2023. 20:43
Sastanak vodstva KK Zadra i gradskih vijećnika počeo razbijanjem prozora

Foto: Paulo SarićDugoiščekivani sastanak direktora i članova Nadzornog odbora s gradskim vijećnicima oko spasa KK Zadar donio je, slobodnim stilom kazano – puno dima, a malo vatre. Čitajte, konkretnih dogovora. Uvertira sastanku je bio incident ispred dvorane Jazine kada je dio od preko stotinu okupljenih građana bacio topovski udar i dimnu bombu, pritom razbivši staklo na vratima službenih prostorija kluba, a došlo je i do manjeg obračuna s policijom. I dok je ispred zadarskog hrama košarke nakratko vladala uzavrela atmosfera, ni u dimom zagušenoj dvorani nije bilo ništa manje »vatreno«. Više od dva sata razgovaralo se o budućnosti kluba i rješenjima za spas posrnulog velikana, no nakon sastanka rijetki su bili raspoloženi za izjave. Enio Meštrović nije želio previše pričati, kratko kazavši da klub živi, a rječitiji nisu bili ni Ante Ćurković niti Bruno Milin koji su rekli da je dogovoreno da će izjavu dati članovi Nadzornog odbora i da je sastanak bio »konstruktivan«. Jedini koji je zastao bio je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša.


– O samom sastanku će se više referirati Nadzorni odbor i uprava, a mi smo se složili da klub treba dugoročno podržati i da se moraju osigurati sredstva – izjavio je Rubeša.


S obzirom na to da su članovi Nadzornog odbora brzim korakom i bez glasa prošli kraj novinara, jedini komentar je stigao od direktora Davida Gunjevića.
– Predložili smo dva smjera kojim trebamo ići. U jednom scenariju klub se izvlači iz dubioza kroz tri godine, u drugom će nam za to trebati šest godina. Situacija zasigurno nije blistava. Svjesni smo paraliziranosti gradskog proračuna i bez obzira na ovaj sastanak neke stvari se ne mogu dogoditi preko noći. Pozivam sve gradske vijećnike na razum jer klub nema puno vremena – kazao je Gunjević.


S obzirom na odgovor čelnog čovjeka kluba te ponašanje ostalih sudionika sastanka, nije bilo teško zaključiti da je malo toga dogovoreno.


– Ništa konkretno. S obzirom na situaciju, ne vjerujem da se išta konkretno može napraviti do izglasavanja proračuna, a tada trebamo birati između jednog od dva predložena scenarija. Nevezano za situaciju u kojoj se Grad našao, moja uloga je štititi poslovanje kluba, no to u ovom trenutku ne mogu bez pomoći dobre politike.


Hoće li te pomoći biti nakon održanog sastanka?


– Vidjet ćemo. Koliko mi moje političko shvaćanje govori, bitno je vidjeti što će biti s amandmanima na proračun. Hoće li oni biti odbijeni, odnosno hoće li se od njih odustati. To su sfere politike. Bio bih najsretniji da se sve riješi 14. veljače, ali o tome nije bilo govora – zaključio je Gunjević, koji je za kraj osudio ponašanje dijela građana ispred dvorane.


– Nisam u potpunosti upućen što se događalo, ali osuđujem svaki oblik nasilja.