Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

BLIZU IZBORNOG PRAGA

Ričard novu šansu vidi u EU izborima: 'Tamo se krade i po deset, dvadeset milijuna'

Autor: Nina Vigan

18.04.2024. 08:37
Ričard novu šansu vidi u EU izborima: 'Tamo se krade i po deset, dvadeset milijuna'

Foto: Mate KominaRičard Nezavisni, stranka gradskog vijećnika Enija Meštrovića rezultate parlamentarnih izbora dočekala je u svom stožeru, tj. Ričardovoj konobi. Atmosfera u stožeru je bila upravo onakva kakvu biste očekivali. Puno smijeha, feta pršuta, gutljaj vina uz glazbu koju je birao domaćin.


Neizostavna je bila i janjetina koju je dobio na poklon u turneji po desetoj izbornoj jedinici, u kojoj je on bio nositelj. U IX. izbornoj jedinici, nositelj je bio Marin Pijaca, alter ega Dragan, koji je bio blizu izbornog praga – osvojio je preko 4,10 posto glasova birača.


Prema nekim predizbornim anketama, u desetoj izbornoj jedinici nije se predviđao prolaz stranke, dok je mandat u devetoj bio graničan. Novu šansu Ričard i Dragan vide u Europskim parlamentarnim izborima.

– Dragan je ima velike volje, a ja još veće da on to radi umisto mene, da uzmemo pare. Al’ ljudi neće. Znači, nismo uspili u Hrvatskoj uzet neke pare i mi zato idemo u natjecanje za Europski parlament.


Nema više iđemo, jer oni to u Europi ne razume, nego »We are going«, kazao je Ričard dok mu se iza leđa okupila masa koja je skandirala tu novu »We are going« uzrečicu.


– U ovoj državi Hrvatskoj, ako ukradeš milijun, dva eura to više nitko ni ne gleda. U Europi se krade i po deset, po dvadeset, trideset… niko to ne vidi i to je naša šansa! We are going, uzviknuo je Ričard na oduševljenje mase.