Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

radovi na gatu

Radovi na Rivi se približavaju kraju

Autor: Portal ZL

13.01.2023. 11:53
Radovi na Rivi se približavaju kraju

Foto: Lučka uprava ZadarNakon što su sredinom rujna 2022. godine započeli radovi na rekonstrukciji ( 64,5 metra) i dogradnji (u dužini od 15 metara) gata na Obali kralja Petra Krešimira IV., a koji su se u početku odnosili na uklanjanje kamenih obloga i demontažu kamenog opločenja, sada su radovi na gatu u punom zamahu.


U periodu od 3 mjeseca demontirane su mornarske stepenice i lijevano-željezna polera (bitve), a izvršeno je i gotovo 2 tisuće m3 nadmorskih i podmorskih iskopa. Nadalje, izvođač je ugradio i 65 novih betonskih temeljnih blokova na jugoistočnoj strani obalnog zida samog gata te je izvršeno betoniranje prostora između ugrađenih temeljnih blokova i obalnog zida u količini od otprilike 330 m3.

Navedenom ugradnjom blokova, jugoistočna strana obalnog zida odnosno podmorski dio istog, kompletno je obnovljena u cijeloj svojoj dosadašnjoj dužini od 64,5 metara.


Trenutno, izvođač nastavlja s radovima na jugoistočnoj strani gata, prateći liniju obalnog zida i započinje s dogradnjom gata u predviđenoj dužini od 15 metara. Ugovorni izvođač Zajednica ponuditelja Adriaing d.o.o. Kopar i Adriaing d.o.o. Buje, zaključno s 31.12.2022. godine, izvršili 80% od ukupno predviđenih radova.