Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Regionalni centar kompetentnosti

Radovi na novoj zgradi Medicinske škole počinju 9. siječnja

Autor:

06.01.2023. 16:31
Radovi na novoj zgradi Medicinske škole počinju 9. siječnja

Foto: ZLU ponedjeljak počinju radovi na novoj zgradi Medicinske škole u Zadru koja će, nakon završetka, postati Regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva. Nakon što je godinama Medicinska škola dijelila zgradu s Poljoprivrednom školom, nova zgrada, a u njoj suvremeniji uvjeti učenja i rada svakako će za cilj imati i kvalitetnije obrazovanje budućeg zdravstvenog kadra.


– Učenicima, ali i odraslim polaznicima, omogućit će se pružanje relevantnih praktičnih vještina u strukovnom obrazovanju kako bi se povećale njihove mogućnosti za izlazak na tržište rada kroz uvođenje novih programa obrazovanja i osposobljavanja te unaprjeđenja kadrovskih uvjeta.


Za naše učenike bit će ovo velika promjena obzirom jer će se nastava održavati isključivo u jednoj, jutarnjoj smjeni, a ne u dvije kao do sada, a što će uvelike olakšati nastavni proces, istaknula je Anita Basioli, ravnateljica Medicinske škole Ante Kuzmanića.
Nova zgrada gradit će se i na novoj lokaciji, u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova Opće bolnice Zadar i Poliklinike što će olakšati vježbe sadašnjim i budućim generacijama.


– Nabavkom specijalizirane opreme i edukacija nastavnika o njezinom korištenju omogućit ćemo kvalitetnije i pristupačnije uvjete za program obrazovanja i osposobljavanja prilagođen regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu, dodala je Basioli.


Rok za završetak radova predviđen je za 31. prosinca 2023. godine.