Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

POSTIGNUT DOGOVOR

Radovi na aglomeraciji Zadar - Petrčane zaustavit će se kroz srpanj i kolovoz

Autor: Ana Fric

16.04.2024. 19:58
Radovi na aglomeraciji Zadar - Petrčane zaustavit će se kroz srpanj i kolovoz

Foto: LUKA JELIČIĆRadovi na aglomeraciji Zadar – Petrčane obustavit će se kroz srpanj i kolovoz, rekao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić nakon ponovnog sastanka s mještanima Kožina i Petrčanima koji već tjednima negoduju kako će im spomenuti radovi uništiti ne samo ovu, nego i narednih nekoliko turističkih sezona. Zato su prije dva tjedna od Gradske uprave i Odvodnje tražili da se i radovi na aglomeraciji, poput ostalih građevinskih radova, zaustave u ljetnim mjesecima, no zadarski su vlastodršci tada bili neumoljivi. Ipak, na jučerašnjem sastanku donesena je odluka kako će se spomenuti radovi tijekom srpnja i kolovoza prekinuti.


– Već neko vrijeme intenzivno razgovaramo o problemu na izvođenju radova u Kožinu i Petrčanima te pokušavamo naći rješenje u korist mještana. Moram naglasiti da se radi o financiranju EU sredstvima i Odvodnja kao naručitelj ima fiksne rokove. Vremenski plan koji je dostavio izvođač naručitelju Odvodnji još je u fazi provjere i to tek treba potvrditi naručitelj, voditelj projekta i stručni nadzor. Prijedlog izvođača je da se radovi obustave, a Odvodnja nije sklona tako udovoljiti izvođaču. Vjerujem da ćemo organizirati novi sastanak i pokušati proći ključne probleme u dinamici izvođenja radova u turističkoj sezoni, kazao je tada pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković.


Naime, iako Gradsko vijeće Grada Zadra svake godine u turističkim dijelovima grada izglasava odluku o zabrani radova u ljetnim mjesecima, izuzetak su zahvati čije je izvođenje u državnom interesu, poput radova na Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane. Mještani su ogorčeni nedostatkom komunikacije i ističu da niti jednog vlasnika kuća u navedenim mjestima nitko nije obavijestio o radovima, a njihovo je nezadovoljstvo urodilo plodom pa su tako dobili barem neku zadovoljštinu.