ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

akcija mladih

Pupić Bakrač: Turističko vijeće Paleku nije kaznilo, nego nagradilo

Autor: Katarina Ergović

12.12.2023. 12:56
Pupić Bakrač: Turističko vijeće Paleku nije kaznilo, nego nagradilo

Foto: Luka JeličićAnte Rubeša i Marko Pupić Bakrač, gradski vijećnici Akcije mladih, održali su danas press konferenciju za novinare na temu bivšeg direktora te novog savjetnika TZG Zadar Maria Paleke, ali rekli i kako traže ostavke članova Turističkog vijeća.


– Nakon skandalozne situacije u kojoj je Mario Paleka putovao u New York sa svojim prijateljima, odnosno s gradonačelnikom Grada Zadra i trošio proračunska sredstva na zabave, uhljebljen je kao savjetnik. Ono što je također skandalozno je što ta ista osoba i dalje ima službenu karticu i službeni auto.


Želimo zato na ovaj način osuditi taj čin, kako i direktora Turističke zajednice, predsjednika Turističkog vijeća, a to je Branko Dukić, i sve članove tog turističkog vijeća.
Nadopunjujemo našu prijavu DORH-u za Maria Paleku sa svim događajima u organizaciji TZG Zadra, kao što je bio i Sunset Festival. Sjetimo se fijaska koncerta Rite Ore gdje su ljudi morali nadoknaditi loš tajming tog koncerta kojeg je oranizirao upravo Paleka, rekao je Rubeša.Marko Pupić Bakrač rekao je kako mu je nejasno kako Mario Paleka službenim automobilom voziti ženu i djecu, ali i navodi kako je Paleka nedavno kupio dva stana te novi BMW te da USKOK i DORH trebaju istražiti kako je došao do sredstava za kupovinu istih.


Javnost zgrožena “bakanalijama”


– Našli smo se u jednoj situaciji gdje je hrvatska javnost zgrožena “bakanalijama” koje su se događale u NY, a čini se da je Turističko vijeće zgroženo onim što se dogodilo Mariu Paleku jer ga nisu kaznili, nego su ga nagradili. Ima istu plaću kao što je imao kada je bio direktor i svoju ženu i djecu voza tim autom.


Mene zanima kako on popunjava evidenciju jer se taj auto vodi evidencija za svaki kilometar. Jesu li njemu Jasna Ćurković i “drugovi” iz turističkog vijeća dozvolili da on taj auto vozi neograničeno? Jer ako jesu, to je skandal svih skandala.Nadalje, dolaze nam informacije da je TZG Zadar kupila električni bicikl i vespu koja više nije ovdje te da ju je odvezao Paleka u nepoznatom smjeru. Saznao sam i također da je Mario Paleka nedavno kupio dva stana i novi BMW.


Mislim da bi sve to trebao biti predmet istrage USKOK-a, DORH-a i Zadarske policije jer Mario Paleka ima slučaj iz 2004. godine kada su u njegovom autu pronađene jakne Paul & Shark i nikad do kraja nije razriješen taj slučaj.


On je tvrdio da su mu auto ukrali, ali na bravi nije bilo nikakvih tragova krađe i policija nije nikada riješila taj slučaj. Treba ispitati sve račune i otkriti odakle Paleki takva imovina u zadnje vrijeme.


Što se tiče Turističke, ovdje nije sramota samo Paleka, nego svi oni skupa koji ovaj grad i Hrvatsku drže za budale, zaključio je Pupić Bakrač.