Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

najava početne konferencije

Projekt "Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji”

Autor: Portal ZL

17.01.2023. 16:50
Projekt

Foto: Arhiva ZLPočetna konferencija projekta „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji” održat će se u utorak, 24. siječnja od 10:00 do 12:20 sati u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije.


Cilj ovog događaja je predstavljanje projekta dionicima i široj javnosti uz poticanje rasprave i razmišljanja o važnosti jačanja STEM vještina u našim osnovnim školama, ali i obrazovanju općenito.


U sklopu početne konferencije održat će se i panel rasprava na temu „Kako uspješno odgovoriti na izazove u jačanju STEM vještina nastavnika i učenika te motivirati učenike na daljnje obrazovanje u STEM području?“
Projektom „STEM COUNTY“ poboljšat će se  STEM vještine učitelja i učenika u osnovnim školama u Zadarskoj županiji kroz modernizaciju školskih prostora, podizanje kapaciteta učitelja, edukaciju učenika te razmjenu znanja i iskustava u STEM područjima.


Provedbom projekta opremit će se 13 STEM učionica u 13 osnovnih škola u Zadarskoj županiji – 8 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zadar (OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića, OŠ Voštarnica i OŠ Zadarski otoci) te 5 osnovnih škola kojima je osnivač Zadarska županija (OŠ Zemunik, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, OŠ Vladimir Nazor Neviđane, OŠ Franka Lisice Polača i OŠ Biograd na moru).


Projekt se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva” koji čini dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i kraljevine Norveške, a provodi se u razdoblju od 15. srpnja 2022. do 14. travnja 2024. godine.