ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

tužno proljeće 2008.

Prije 15 godina napustio nas je Frane Vukić, novinar i urednik u Zadarskom listu

Autor: Šime Ćurko

06.04.2023. 15:00
Prije 15 godina napustio nas je Frane Vukić, novinar i urednik u Zadarskom listu

Foto: Pixabay/Arhiva ZLProšlo je 15 godina bez Frane. Našeg Frane Vukića (37). Mnogo se toga promijenilo u Zadarskom listu od tada, i urednici, i novinari, i suradnici… Većina njih Franu danas poznaje po onome što su čuli o njemu. A mogli su čuti da je Frane bio novinar i urednik koji se nije ustručavao unijeti emocije u ono što je radio.


Za neke novinari trebaju biti, uvjetno kazano, bez osjećaja, neutralni, trebaju pisati i govoriti istim intenzitetom bez obzira pobjeđuje li ili gubi klub kojeg prate, bez obzira tko je na terenu, bez obzira ima li na tribinama 50 ili pet tisuća gledatelja. E pa Frane nije bio takav.


Radovao se pobjedama, a u porazima nije tražio previše prostora za svoje tekstove. Zafrkant, baš kao i naš fotograf Vedran Sitnica, bez kojeg smo ostali 27. lipnja prošle godine. Frane i Vedran, kakva kombinacija… Dugo smo u Vrsima organizirali malonogometni turnir Frani u čast, ali još čekamo buđenje nakon korone, odnosno povratak na igralište Stara gusterna, kako bismo još jednom oteli zaboravu sve što nam je Frane ostavio.
A Frane nas je napustio 6. travnja 2008. kada je poginuo u prometnoj nesreći pred ulazom u svoje Vrsi, samo nekoliko sati nakon što je u Murvici pokopan mladi nogometaš Hrvoje Ćustić. Danas su Frane, Vedran, Hrvoje i toliki naši prijatelji na nekom boljem mjestu na koje se, većina nas, boji otići misleći valjda da je zemaljsko neprolazno. Duboko u sebi znamo da nije tako. Molimo stoga da nas Gospodin sačuva od nepripravne smrti….