Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

"Božić se ne kupuje"

Prava poruka Božića je ljubav, ne konzumerizam

Autor: Nikolina Lucić

23.12.2022. 19:53
Prava poruka Božića je ljubav, ne konzumerizam

Foto: Nikolina LucićGrad je obuzelo pravo božićno veselje kojem se ne može pobjeći. A onom čemu ne možeš pobjeći treba se pridružiti. Tako su se u božićno veselje uključili i učenici Osnovne škole Smiljevac s prigodnom božićnom predstavom “Božić se ne kupuje”.


Dječja predstava, koja nosi jednu od najvažniji poruka Božića u ovu je zadarsku školu privukla mnoštvo roditelja, baka, djedova i djece, koji su s oduševljenjem čekali početak predstave. Svojom su nas izvedbom djeca podsjetila na ono što mi odrasli često zaboravimo, a to je da Božić nisu skupi darovi, pa ni bogata trpeza, već obitelj, nama dragi ljudi i veselje u krugu najmilijih.


Predstava “Božić se ne kupuje” na pozornici je okupila veselu skupinu učenika OŠ Smiljevac, koji su nas svojom porukom još jednom naučili što je najvažnije ovih blagdana – ljubav i blagostanje. Zvonjava zvona oglasila je otvaranje zastora i gromoglasan se pljesak prolomio dvoranom i ohrabrio male glumce, koji su nas podsjetila na rođenje Isusovo i biblijsku legendu koja prati priču o njegovu rođenju.
Ravnatelj škole Bernardo Kotlar pozdravio je publiku, ističući kako je iza učenika i njihovih mentora mnogo rada i truda. Svatko od nas za Božić daruje ono što je u našim srcima, a to bi trebala biti ljubav i poštivanje. Upravo su na to podsjetili mali glumci, na sceni velikog supermarketa, u vremenu kad duh konzumerizma namjesto duha ljubavi postaje glavnom porukom Božića.