Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

subota u kino zoni

Posve drukčija biografska priča o slavnoj carici Sisi

Autor: Portal ZL

03.03.2023. 21:01
Posve drukčija biografska priča o slavnoj carici Sisi

Foto: Kino zonaPrije nego se programski uključimo u tradicionalnu manifestaciju Kino mreže, »Ženijalni dani«, ove subote vam kao savršenu uvertiru spomenutog događaja donosimo filmske crtice iz života omiljene austrijske carice Elizabete ili kako su je svi voljeli zvati, Sisi, u dojmljivoj povijesnoj drami »Korzet«!


Beč 1877. Carica Elizabeta navršava 40 godina. Odvažna i tvrdoglava Sisi daleko je od nježne i nevine miljenice naroda kakvom je vidi javnost. Zapletena u čvor tjeskobe, opsesivnog bunta i nezadovoljstva svojom javnom slikom i političkom ulogom, Elizabeta pred sebe postavlja sve rigoroznije tjelesne izazove, a nemir je tjera na učestala putovanja Europom.


Nagrađen za najbolju glumu (neodoljiva Vicky Krieps koju šira publika pamti po ulozi u maestralnoj drami P. T. Andersona »Fantomska nit«) u programu Izvjestan pogled u Cannesu, »Korzet« (peti dugometražni film renomirane austrijske redateljice Marie Kreutzer) se obračunava sa steriliziranom kičastom legendom o Sisi, kako bi ponudio iskreniji i kompleksniji uvid u život fascinantne carice.
Uz već navedeno priznanje, fantastična Vicky Krieps je za svoju nezaboravnu rolu nagrađena i tzv. europskim Oskarom za najbolju glumicu na Europskim filmskim nagradama i Srcem Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu, dok je sam film među ostalima zavrijedio i nominaciju za najbolji strani film na nedavno održanoj BAFTA-i.


»Korzet« je na rasporedu u subotu, 4. ožujka s početkom od 20 sati, u Polivalentnoj dvorani Providurove palače! Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 9 do 13 sati u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja, Polivalentnoj dvorani Providurove palače sat vremena prije početka prikazivanja.


Ulaznice se pak mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/720 83 42.


Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.