Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

JK USKOK

Pobjednik ovogodišnje Zadarske koke je Igor Ćupić

Autor: Matea Guzalić

22.10.2022. 22:35
Pobjednik ovogodišnje Zadarske koke je Igor Ćupić


Tradicionalna 18. regata Zadarska koka je unatoč jakom jugu uspješno završila velikom feštom na Vitrenjaku. Ukupno se prijavilo 95 sudionika koji su pokazali svoje izuzetne vještine s obzirom na to da je vjetar u nekim trenutcima prelazio čak i preko 25 čvorova.


Pobjednik ovogodišnje jedriličarske regate je Igor Ćupić na jedrilici Furiosa 2 iz Jedriličarskog kluba Uskok. Drugo mjesto osvojio je Filip Babić iz JK Marina Kaštela na jedrilici Scorpio, dok je treće mjesto pripalo Robertu Sandaliću iz JK Uskok Zadar na jedrilici Gringo 3.


Nakon proglašenja pobjednika, podjele pehara i toplih obroka, sve prikupljene zabavila je glazbena grupa Ljetno kino i DJ Domagoj.

– Osamnaesta Zadarska koka je prošla najvjetrovitije do sada, svi su živi, zdravi i veseli, nadam se da će biti još veselije na proslavi. Stvarno je bilo super. Nismo probili rekord od 116 brodova 2019. godine, ali s obzirom na uvjete i na prognozu ovo je bilo super. Bilo je 95 brodova, a nadamo se da će ih iduće godine biti još više, rekao je Jakov Šokota iz organizacije.


Zadarska koka mogla se pratiti s obale, od Puntamike, preko Zadarske rive, pa sve do Punta Bajlo. Uz nju, jučer je održana još jedna regata u zadarskom kanalu – 2. Radijska regata u organizaciji Novog radija. Obje ove regate za cilj imaju popularizaciju jedrenja i približavanje ovog predivnog sporta svima onima koji još nisu upoznali taj jedinstveni doživljaj koji, sljubljeni u jedno, mogu ponuditi vjetar, more i brod.


– Podsjećam na samu ideju Zadarske koke. Kao što postoji poznata Barcolana u Trstu ili splitska Mrdulja, tako i mi želimo imati jednu masovnu regatu u Zadru. I ona to zaista jest, kazao je Petar Cupać, član zadarskog jedriličarskog kluba Uskok.