Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

bogat program

Ovaj vikend ne propustite Karnevalsko vrime

Autor: Portal ZL

07.02.2024. 12:35
Ovaj vikend ne propustite Karnevalsko vrime

Foto: Iva Perinčić/TZG ZADAROvog vikenda, 9. i 10. veljače, u sklopu manifestacije Karnevalsko vrime u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra na Narodnom trgu sprema se bogat zabavni program za najmlađe. U petak u 9:30 sati započinje “057 karnevalić pleše” – dječji program za vrtiće uz igre, ples, slatkiše i animaciju. Zabavni program će pratiti DJ i voditelj koji će predstaviti pojedinačne maske i vrtićke skupine. Koordinatorica 057 Karnevalića, Jana Šolman pozvala je sve roditelje s djecom u petak na Narodni trg:


– Svi su dobrodošli, bit će jako veselo. To je zapravo kulminacija 057 karnevalića s kojim smo krenuli 30. siječnja. U tom smo tjednu svaki dan posjećivali po dva zadarska vrtića, a ovaj tjedan obilazimo još tri vrtića. Naše maskote do sada uveseljavaju dječicu, a najpopularniji su svakako Bubamara i Lav koji je u jednom trenu ostao i bez repa od silnog uzbuđenja. Srećom, rep mu se vratio pa ćemo u petak biti spremni i u punom sastavu kako bismo razveselili naše najmlađe, poručila je Jana.


Karnevalić će završiti u petak  u 12 sati, a nastavak dječjeg programa slijedi već u subotu ujutro kada je pripremljeno dva sata karnevalskog showa na Narodnom trgu. Jakov Jelić, koordinator subotnjeg programa najavio je brojne aktivnosti:
– Pozivamo svu djecu, njihove prijatelje i roditelje da dođu u subotu u 11 sati i pridruže nam se na zabavi na trgu. Imat ćemo razne punktove za igre, natjecanja i nagrade za najbolju masku. Također, bit će organizirane radionice za maske i face painting tako kako bi se djeca mogla namaškarati za foto natjecanje.


Na trgu će biti postavljeno više punktova s aktivnostima i dvorcima na napuhavanje, a tijekom cijelog trajanja zabave prikupljat će se dječji zahtjevi koji će se na kraju prezentirati roditeljima.


– Oni najmlađi mogu se iskakati na napuhancima, a za djecu 4+ organizirat ćemo poligon natjecanje u kojem ćemo testirati njihovu koordinaciju. Mini disco počinje u 12:30 sati, tako da ćemo svi zajedno plesati u ritmu malog karnevala. Za kraj ćemo predstaviti i svoje zahtjeve; naime, preuzet ćemo ključeve grada, ali s obzirom da smo mali i ne možemo obnašati vlast, sve ćemo kazati roditeljima, najavio je Jakov uz još jedan poziv na zabavu u 11 sati na Narodnom trgu.


Večernji dio vikend programa rezerviran je za starije koji će u petak moći sudjelovati na tradicionalnom Plesu pod maskama u Maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati. U isto vrijeme na Narodnom trgu ljubitelje maškara na otvorenom zabavljat će DJ Ante Duić te živa svirka benda Ljetnog kina s početkom u 20:30 sati. Koncert će popratiti i atraktivni Konge Show u izvedbi Hrvoja Čirjaka. Posjetitelji će sudjelovati u polufinalnom izboru za najbolje maske i pritom razgledati izložbu karnevalskih fotografija.


Publiku će na Narodnom trgu u subotu navečer od 20 sati ponovno zagrijavati DJ Ante Dujić i potom pozornicu će u 20 i 30 preuzima koncertni rock & roll spektakl Swingersi & Elvis Presley. Tijekom večeri slijede finalni izbor za najbolje maske i dodjela nagrada. Karnevalska će se subotnja večer nastaviti u Gradskoj loži, gdje se sprema Silent Party uz odabrane mixeve by DJ Meshi, DJ Rkom i DJ Double D.