Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

European Heritage Youth Residencies

Otvorene su prijave za studente kulturne baštine za petodnevni program u Napulju

Autor: Portal ZL

30.01.2023. 16:15
Otvorene su prijave za studente kulturne baštine za petodnevni program u Napulju

Foto: PixabayEuropa Nostra, najveća europska mreža organizacija koje se bave baštinom i La Paranza Cooperative, dobitnica Nagrade za europsko naslijeđe/Nagrade Europa Nostra, organizirat će prvo izdanje European Heritage Youth Residencies od 13. do 18. ožujka 2023. u Rione Sanità, to jest u Napulju.


Odabrat će se oko 15 mladih ljudi, aktivnih u području baštine koji će zajedno razgovarati o ulozi zajednice koja se bavi baštinom u procesu urbane regeneracije.


Rezidenciji u Napulju je cilj istražiti inovativne modele upravljanja koji se temelje na suradnji i aktivnom uključivanju zajednica, a koji potiču provedbu strategija za promicanje inovativnih oblika društvene kohezije i prostorne regeneracije u urbanim kontekstima.
Program je osmišljen za studente kulturne baštine od 18 do 35 godina, profesionalce, dionike i protagoniste iskustava teritorijalne regeneracije u Europi i šire, s afinitetom prema temi ove inicijative i Faro konvencije.


Metodologija vršnjačkog učenja u programu osmišljena je za poticanje interakcije, suradničkog učenja i donošenja rješenja. Sudionici će raspravljati o svojim uspješnim lokalnim politikama i projektima, najboljim savjetima, zamkama i neuspjesima, kao i podijeliti vlastita lokalna iskustva, u privatnom i prijateljskom stručnom okruženju.


Odabrani sudionici dobit će korisne informacije i ideje za unapređenje ili pokretanje lokalnih projekata ili prenošenje neke od prezentiranih praksi. Program (Programme) će uključivati sastanke s lokalnim dionicima, posjete lokaciji i radionice za iznalaženje rješenja.


Kako biste saznali više o rezidenciji i pravilima za prijavu, pročitajte poziv za prijavu. Prijave – Call for Applications (životopis i motivacijsko pismo) mogu se poslati do 12. veljače 2023. putem e-pošte na adresu: [email protected].