Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

pomaganje grada i županije

Održana godišnja Skupština županijske Udruge tjelesnih invalida

Autor: Antonia Vodan

09.05.2024. 22:04
Održana godišnja Skupština županijske Udruge tjelesnih invalida

Foto: Mislav KlanacU prostorima Jedriličarskog kluba USKOK održana je redovna godišnja Skupština Udruge tjelesnih invalida (UTI) Zadarske županije. Udruga okuplja sve invalide s područja Zadarske županije, osim slijepih i slabovidnih osoba, gluhih i nagluhih osoba, invalida rada i invalida Domovinskog rata, kao i drugih invalida koji imaju registrirane samostalne udruge.


782 člana


Udruga, prema evidenciji, trenutno broji 782 člana od 30 do 100 posto invalidnosti različitih tjelesnih oštećenja te 42 pomažuća člana. Na Skupštini se okupilo 35 članova kako bi raspravljali, između ostalog, o prošlim i budućim aktivnostima u organizaciji UTI-a.


Skupštini su nazočili i predstavnici lokalne vlasti: Josip Vidov, pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Zadarske županije te Mladen Klanac, pročelnik Odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra.
– Drago mi je da je ovo postala tradicija u kojoj se družimo. Mogu samo iskazati zadovoljstvo u suradnji s vašom udrugom.


Jako brzo nalazimo zajednički jezik. Zadarska županija će vas nastaviti pratiti, kako financijski, tako i na sve druge moguće načine, sukladno vašim potrebama, tako da što bolje i što jednostavnije dođete do vaših prava, ali i da učinimo ovu našu lokalnu zajednicu boljom i pristupačnijom za svih, uključujući i članove Udruge tjelesnih invalida, istaknuo je uime Zadarske županije pročelnik Vidov dok je uime Grada pročelnik Klanac naglasio kako će Grad nastaviti raditi sve što je i dosad činio specifično za udrugu, ali i za sve druge, kako bi se napredovalo u humanosti, u odnosima među ljudima i što promtnije moglo reagirati na potrebe ljudi.


Otvorena vrata


– Zato mi je drago da smo mi započeli naše razgovore s tim konkretnim projektom koji se nalazi ovdje dvadesetak metara od nas, a to je lifter. Mi se trudimo da to što prije napravimo, ali ja nisam mogao vjerovati koliko mogu stvari biti komplicirane i koliko se mogu odužiti.


Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da razgovaramo o konkretnim stvarima koje vas muče i ja obećajem uime Grada da ćemo uvijek imati otvorena vrata i, nadam se, otvoreno uho te biti spremni poboljšati život ljudi koji imaju specifične poteškoće, istaknuo je gradski pročelnik Klanac.


Prisutnima se obratila i Anita Rudić, ravnateljica DV-a Latica, predškolske ustanove koja provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju.


– Pozdravljam vas i kao članica Udruge invalida i kao ravnateljica DV-a Latica. Da nije bilo udruge, ne bi bilo ni Latice. Uime svih malih i velikih, pozdravljam vas, želim ugodnu Skupštinu i pozivam da posjetite naš vrtić na naš rođendan, izjavila je ravnateljica Rudić.


Skupštinari su nakon pozdravnih govora nastavili rad, prema točkama dnevnog reda.