Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

NOVE - STARE CIJENE

Obala i lučice neće mijenjati cijene parkinga

Autor: Nikolina Lucić

03.01.2023. 19:19
Obala i lučice neće mijenjati cijene parkinga

Foto: Toni PerinićUvođenjem eura kao domaće valute mnogi su građani s razlogom zabrinuti kako će trgovci i poduzetnici cijene svojih proizvoda i usluga zaokruživati na više i tako ih u novoj godini oštetiti za koji cent. Provjerili smo u gradskoj tvrtki Obala i lučice cijene na parkiralištima.


Doznajemo kako se nakon uvođenja eura cijene parkiranja nisu povećavale u nijednoj zoni naplate. Izvršena je samo korekcija cijena (zaokruživanje decimala) sukladno Zakonu o uvođenju eura, odnosno sukladno Uputama Ministarstva financija upućenim jedinicama lokalne i područne samouprave u pogledu uvođenja eura kao službene valute.


No, kako nam je kazao jedan od naših čitatelja, u zoni II informativna je cijena izražena u kunama nakon preračunavanja u eure nešto manja, dok je u zoni I za nekoliko lipa veća.
Cijene parkinga na zadarskim će parkirališnim mjestima u sljedećem razdoblju iznositi 0,80 €/h u zimskom i 1,60 €/h u ljetnom razdoblju u prvoj parkirnoj zoni, 0,50 i 1,30 €/h u drugoj zoni, 0,40€/h u trećoj, dok će u Petrčanima parking koštati 0,30 €/h. Cijene povlaštenih parkirnih karata se nisu mijenjale, a iz Obala i lučice su nam također poručili kako u ovom trenutku ne razmatraju povećanje cijene parkiranja.