Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

muzej antičkog stakla

Nepoznati iz Nord Expressa večeras na Hitchock Nights

Autor: Portal ZL

12.08.2023. 16:47
Nepoznati iz Nord Expressa večeras na Hitchock Nights

Foto: Kino Zona

Obljetničkom projekcijom kultnog filma “Ptice” pred do posljednjeg mjesta ispunjenim gledalištem jučer je otvoren filmski program u sklopu “Htichock Nights”! Uživali smo u magičnoj filmskoj atmosferi! Večerašnji izuzetni doživljaj filma u dvorištu Muzeja antičkog stakla rezerviran je za film „Nepoznate iz Nord Expressa“ od 21 h!


Niz fantastičnih ostvarenja iz 50-ih veliki Alfred Hitchcock započeo je 1951. psihološkim noir trilerom ”Nepoznati iz Nord Expressa”. Slavnom Hitchu za oko je zapeo friško objavljeni istoimeni debitantski roman, kasnije će se pokazati kraljice triler romana, Patricije Highsmith.


Radnja filma prati naočitog Guya Hainesa, popularnog tenisača koji tijekom vožnje vlakom spletom okolnosti upozna imućnog i nametljivog Brunu Anthonyja. Guy ima ozbiljnih problema u braku s promiskuitetnom suprugom Miriam i želio bi se oženiti ljubavnicom Anne Morton, kćerkom američkog senatora, a Bruno iz novina zna dosta o tome.


K tome, tijekom njihova neobveznog razgovora Guy će se povjeriti Brunu, a i ovaj će njemu otkriti neke detalje iz vlastitog života. Dok Miriam ne želi dati razvod Guyu, Bruni njegov autoritativan otac više ne želi izdašnim sumama financirati lagodni život.


Zaključivši da životnim srećama obojice najveće prepreke predstavljaju osobe kojih bi se željeli osloboditi, Bruno isprva kao šaljivi prijedlog Guyu iznese ideju da bi jedan drugom mogli učiniti velike usluge. Naime, Bruno bi mogao ubiti Tonyjevu suprugu, što bi tenisaču otvorilo mogućnost za sretnu vezu s Anne, a Guy bi potom mogao ubiti Brunina nepopustljivog oca, zahvaljujući čemu bi Bruno mogao biti zbrinut. Dok Guy vjeruje da se Bruno šali, iako mu se načelno sviđa njegova lucidna ideja, psihotičnom Bruni šala nije ni na kraj pameti. Štoviše, on je smrtno ozbiljan, u što će se Guy ubrzo uvjeriti…


Glavne uloge u filmu tumače Farley Granger, Ruth Roman i Robert Walker, a jednu od značajnijih rola bilježi i sama Hitchcockova kći, Patricia.


Ulaznice za večerašnji film mogu se kupiti online putem na Core Event stranici te od 20 h na blagajni ispred Muzeja antičkog stakla!