
Foto: Luka Jeličić
Iza zadarskih je hotelijera iznimno uspješna poslovna godina, obilježena rastom poslovanja u pred i posezoni i tradicionalno uspješna špica sezone. Kako su nam kazali Vjeko Bobić iz hotela Almayer i Hrvoje Šestan iz hotela Kolovare već se pripremaju za zimski period i posebne ponude za božićno i novogodišnje vrijeme.

Foto: Arhiva ZL
Doček Nove godine
– Prema planu i programu poslovanja za ovu godinu dosadašnji je dio godine ispunio naša očekivanja, pa čak ih i premašio. Jako smo zadovoljni popunjenošću u ovoj godini, a tijekom cijele godine uspjeli smo primiti veliki broj kongresnih i poslovnih gostiju. Iako je takav turizam naročito popularan u ovom periodu godine te kroz proljeće, možemo se pohvaliti da smo i tijekom ljetnih mjeseci imali poslovne i kongresne goste. Poslujemo cijele godine i naravno otvoreni smo svima i orijentirani na sve kategorije putnika, istaknuo je Šestan, kazavši kako su se opredijelili za cjelogodišnje poslovanje.

Vjekoslav Bobić iz hotela Almayer/Foto: Almayer
– Kongresni i poslovni turizam sa sastancima, konferencijama i stručnim skupovima veliki je dio našeg poslovanja, naročito izvan špice ljetne sezone, no jednako primamo i komercijalne goste. Što se tiče ostatka godine, očekujemo nastavak pozitivnih rezultata, jer poslovni je turizam u punom jeku, a što se tiče priprema za zimski period i blagdane, mogu najaviti kako ćemo i ove godine imati našu svečanu gala večeru i doček za Novu godinu. Također, već sada primamo brojne upite za grupne posjete turista koji grad žele razgledati i upoznati tijekom adventa, otkrio nam je Šestan.
Situacija je jednako povoljna i u malom gradskom obiteljskom hotelu Almayer, čiji vlasnik Vjekoslav Bobić sa svojim kolegama čak razmatra prvi put vrata hotela ostaviti otvorenima cijelu godinu. Rezultat je to, kazao nam je, njihove najuspješnije poslovne godine dosad, ali i činjenice da je Zadar sve popularniji izvan ljeta i tradicionalne kupališne turističke sezone. Ugodne temperature, brojna zabavna i kulturna događanja, kao i blizina brojnim drugim destinacijama i prirodnim ljepotama, Zadar su učinili savršenom destinacijom tijekom cijele godine, što se vidi i po turističkim brojkama. Odlično je to za gradske hotelijere, koji u periodu izvan tradicionalne turističke sezone, među njima i Bobić, vide veliku priliku za rast.

Foto: Mislav Klanac
Nema više zatvaranja zimi
– Iza nas je fantastična godina, naročito njezin početak, a jednako dobre rezultate bilježimo i sada u posezoni. Sve nas je to navelo na razmišljanje o budućnosti našeg sistema poslovanja, jer do sad bi hotel i restoran zimi zatvarali radi popravaka, inovacija i priprema za novu sezonu. Danas, već polako počinjemo drugačije razmišljati, jer za nas u biti više nema sezone, koja u tradicionalnom smislu prati turističke tokove orijentirane na sunce i more. Sada poslujemo tijekom cijele godine i stoga razmišljamo u smjeru cjelogodišnjeg poslovanja i kontinuiranih priprema, inovacija i popravaka tijekom perioda manjeg opterećenja, kazao je Bobić te dodao kako konačnu odluku o tome tek trebaju donijeti. I Almayer se također polako priprema za zimu, koja je sve popularnija među turistima, kako zbog iznimno bogatog adventskog programa, tako i ugodnih uvjeta za boravak na otvorenom i upoznavanje grada.
– Za sada smo se odlučili organizirati novogodišnju večeru u našem restoranu Corte, kao i svojevrstan adventski miniprogram, dok ćemo detaljne planove definirati kroz naredni period, rekao je Bobić.

Foto: Arhiva ZL
najnovije
najčitanije
Košarka
Polufinale Prve lige
Samobor poveo 1-0, Jazine sa šest igrača ostale korak do iznenađenja
Plodovi zemlje i mora
prognoza
Repovi ciklona lagano remete ribolovne planove
Svijet
užas u francuskoj
Dječak (15) u školi nožem ubio kolegicu i ranio još troje đaka
Vinske kronike
vino tjedna
Château La Serre – Skriveni dragulj Saint-Émiliona
Zadar
PRIČA S RANČA
Mališani uz pomoć Lare Mrkić zavirili u svijet konja
Zadar
PREOPTEREĆEN SUSTAV
U OB Zadar na listama za preglede 66 tisuća pacijenata! Evo koga se čeka najduže
Zadar
TRIBINA NA OTVORENOM
Radeta dao potporu stanarima Krležine ulice pa poručio: “Ako opet uklone ogradu, prijavit ću gradonačelnika”
Plodovi zemlje i mora
brojni uspjesi
Bajlovi znaju kako se to radi: Najuspješnija su obitelj u svijetu ribolova s čak 467 medalja
Županija
SAGA
BORBA ZA OŠLJAK! Stanovnici protiv priveza i najezde izletnika, a brodari se bune: ‘Mi nismo ovlašteni davati…’
Kultura
ZRELOST IZRAZA