Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

HOD ZA ŽIVOT

Najavljen je ovogodišnji zadarski Hod za život, evo kada će se održati

Autor: Portal ZL

22.05.2024. 12:02
Najavljen je ovogodišnji zadarski Hod za život, evo kada će se održati


Ovogodišnji Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru će se održati 1. lipnja 2024. godine, a okupljanje počinje na Trgu Petra Zoranića (Pet Bunara) u 10h.


“Mi hodamo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna financijska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca.


Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci,  okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju”, stoji, između ostalog, u priopćenju Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.