ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

OŠ Krune Krstića

NAGRADE ADDIKO BANKE Zadarske učenice najbolje u ​financijskoj pismenosti

Autor: Sponzorirani sadržaj

25.04.2024. 21:57
NAGRADE ADDIKO BANKE Zadarske učenice najbolje u ​financijskoj pismenosti

Foto: Mislav Klanac

U Osnovnoj školi Krune Krstića Zadar održana je dodjela nagrada u sklopu Štedopisovog Natjecanja u financijskoj pismenosti, koje je podržano od strane Addiko banke. Učenice Vita Bajlo, Ivona Karuc i Dora Baćac iz ove zadarske škole proslavile su veliki uspjeh osvojivši prvo mjesto na natjecanju, organiziranom putem online platforme »Kahoot!«.


Njihov je trijumf rezultat znanja te iznimne predanosti i rada koji su ih doveli do pobjede među 605 ekipa, što čini impresivnih 1.815 učenika iz 256 škola diljem Hrvatske.


Vrijedne nagrade


Tako je dvadeset najuspješnijih timova osvojilo radionice financijske pismenosti za svoje razrede, dok su prva tri tima osvojila i vrijedne nagrade partnera natjecanja Addiko banke – pametne ploče, pametne satove, poklon vrećice i radionice financijske pismenosti za cijeli razred.


Te je nagrade trima zadarskim učenicama uručila Jasminka Sutlović, predstavnica Addiko banke i voditeljica zadarske poslovnice banke, koja je istaknula važnost učenja o osobnim financijama te čestitala učenicama na zasluženoj pobjedi.


– Ovo natjecanje je zaista jedno od onih u kojima je najvažnije sudjelovanje te nam je drago što je tako velik broj učenika pokazao želju za učenjem i produbljivanjem znanja iz područja financijske pismenosti. Ovo je druga godina za redom da ponosno podržavamo ovo natjecanje kao što uvijek rado podržavamo sve projekte financijske pismenosti u školama jer smatramo da je temelj odgovornog upravljanja financijama važno usvajati što ranije.


Vjerujemo da odgovorno upravljanje financijama donosi dobrobit cijeloj zajednici, a mi u Addiko banci smo tu da pomognemo ostvariti tu viziju, istaknula je Sutlović te dodala kako joj je posebno drago što su ove godine pobijedile naše Zadranke.– Znanjem su zaradile korisnu edukativnu opremu za svoju školu i radionicu financijske pismenosti za cijeli razred, što već samo po sebi zaslužuje veliku pohvalu. Ono što im ostaje zauvijek je znanje koje će im dalje u životu zasigurno biti od velike koristi, izjavila je Sutlović.


Lijepo iskustvo


Natjecanje, koje je održano krajem veljače, pokazalo je važnost financijskog obrazovanja u školama, a za cilj je imalo poticanje financijske pismenosti među učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola diljem zemlje. Zadarske učenice izrazile su oduševljenje pobjedom, ističući da im je ovo iskustvo donijelo radost, ali i dublje razumijevanje financijskih principa. Kroz ovu su aktivnost stekle korisna znanja o novcu i upravljanju financijama.


– Nakon što je kviz završio, tako smo se smijale da smo zaboravile pogledati na kojem smo mjestu. Zato smo se iznenadile kada smo saznale da smo prve. Ovo natjecanje ću sigurno pamtiti kao jako lijepo iskustvo u životu, izjavila je Dora Baćac, dok su njezine kolegice dodale kako su puno naučile iz ovog natjecanja, a posebno važnost timskog rada.


U sklopu ovog događaja, učenici OŠ Krune Krstića Zadar poslušali su i predavanje Tine Šupe iz Štedopisa pod nazivom »Financijska pismenost u mojoj školi«. Natjecanje u financijskoj pismenosti predstavlja jedan važan korak u promicanju financijske pismenosti među mladima jer potiče svijest o važnosti upravljanja novcem od najranije dobi, a učenici su stekli vrijedno znanje i vještine koje će im zasigurno biti od neprocjenjive koristi u budućnosti.


Za sve odrasle i djecu koji traže jednostavne i praktične savjete o planiranju vlastitih financija tu je i popularna web stranica Štedopisa i Addiko banke »Zašto ovo nismo učili u školi?«.