Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Božićna poruka

Nadbiskup Puljić: Svim vjernicima Zadarske nadbiskupije čestit Božić

Autor: ZL

25.12.2022. 11:30
Nadbiskup Puljić: Svim vjernicima Zadarske nadbiskupije čestit Božić

Foto: Arif SitnicaZadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je vjernicima božićnu čestitku i poruku povodom blagdana Božića.


– Svim vjernicima Zadarske nadbiskupije, kao i svima vama, nazočnima u našoj prvostolnici, i svima vašima kod kuće želim u svoje ime, kao i u ime moga koadjutora Milana čestit Božić-sveto Porođenje Isusovo.


Rekao je i kako nekoliko svećenika zbog prehlade i zdravstvenih poteškoća nisu mogli danas slaviti svetu Misu pa je koadjutor Zgrablić preuzeo neke pastoralne obveze. 
– Neka nam sveto božićno vrijeme bude prigoda otkrivati ljepotu obiteljske tišine i radosne trenutke liturgijske mirnoće. Marija, Isusova Majka, u tomu je izvrstan primjer. Ona je uzor tihe i sabrane žene koja sve te događaje pohranjuje i prebire u svom srcu, dodao je nadbiskup Puljić.


Foto


Božićna misa nadbiskupa Puljića


avatar

Snimio: Arif Sitnica


25.12.2022. 11:46Galerija

Foto: Arif Sitnica


Božićnu čestitku je uputio mnogima; Bogu posvećenim osobama, predstavnicima građanske vlasti; kulturnim i javnim djelatnicima; članovima hrvatske vojske i policije; obrtnicima, ratarima i pomorcima; kršćanima koji za 13 dana po julijanskom kalendaru slave Kristovo rođenje; djelatnicima obavijesnih sredstava; učiteljima i odgojiteljima mladih naraštaja; liječnicima i bolničkom osoblju; braniteljima i ucviljenim obiteljima naše nadbiskupije; starcima i bolesnicima; djeci, mladićima i djevojkama; svim aktivnim djelatnicima-laicima po našim župama, kao i svim članovima zajednica i pokreta koji se zdušno bore za slavu Božju i za čast Crkve.


Čestitku je završio poznatim stihovima pjesme: „Tiha noć, sveta noć. Ponoć je, spava sve…“