Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Odjel za sociologiju

Na Otvorenom danu pohvale najboljima i promociija prvostupnika

Autor: Doria Kolanović

20.12.2022. 10:15
Na Otvorenom danu pohvale najboljima i promociija prvostupnika

Foto: Arif SitnicaNakon što je prošle godine Odjel za sociologiju bio uskraćen za održavanje događaja uživo zbog pandemije, ove se godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održao tradicionalno već peti Otvoreni dan sociologije.


Nakon pozdravne riječi, najboljim studenticama i studentima dodijeljena je pohvala. Uslijedila je potom promocija prvostupnica i prvostupnika za akademsku godinu 2021./2022. na zanimljiv način i u nešto drugačijem okruženju. S Odjela za sociologiju kažu kako je upravo ovo izvrsna prilika da se studenti uključe u razgovor sa širom zajednicom.


– Otvoreni dan sociologije zamišljen je kao druženje i međusobno priznavanje podrške za ono što smo radili u međuvremenu. U organiziranje ovog događaja treba uložiti vrijeme i trud, ali upravo nas to veseli.
Odjel za sociologiju svojim studentima pruža široku, inkluzivnu zajednicu koja djeluje na niz polja promovirajući određene vrijednosti, a sretni smo i što naš Odjel zadnjih godina raste, kao i broj prijava za upis. Također, velik je i interes erasmusovaca za naš Odjel, a imamo i četiri međunarodna programa, kazala je na otvorenju pročelnica Odjela za sociologiju izv. prof. dr. sc. Valerija Barada.O karijerama u kliničkoj i primijenjenoj sociologiji sa studentima i prisutnima pričala je Jan Marie Fritz, PH.D. (University of Cincinnati, University of Johannesburg), a cijeli događaj je zaključio razgovor s alumnijima Kristinom Krstić (Strukovna škola Vice Vlatkovića), Antonellom Kuzmom iz zajednice Roditelji sa svrhom i Petrom Sinovčić iz udruge Domine.


U utorak će se predstaviti projekt »Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene« s ciljem da dočara s kakvim se prilikama u kontekstu rada i skrbi susreću obitelji s maloljetnom djecom u Hrvatskoj.


Naposljetku će se prezentirati izvrsni diplomski radovi Ivana Bunčića pod naslovom »Kvaliteta života u Gospiću i Ličkom Osiku: rezultati anketnog istraživanja«, Antonije Ivanov na temu »Mentalno zdravlje i visoko obrazovanje: iskustva studenata Sveučilišta u Zadru« te diplomski rad Dore Štublin »U svojim i tuđim očima – identiteti djece branitelja Domovinskog rata«.