Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

bez luke modrića

Na Forumu od 16 sati počinje program dočeka zadarskih nogometaša

Autor: Vanja Mirčeta

19.12.2022. 10:35
Na Forumu od 16 sati počinje program dočeka zadarskih nogometaša

Foto: Vanja MirčetaZadar će poslijepodne dočekati svoje Vatrene, Dominika Livakovića i Martina Erlića. Na žalost, zbog klupskih obaveza kapetana Luke Modrića ipak neće biti, rekli su jutros organizatori na konferenciji za novinare u Gradu Zadru.


Ante Ćurković, pročelnik Ureda gradonačelnika u ime organizatora čestitao je našim reprezentativcima i našem stručnom stožeru na još jednom uspjehu, trećem mjestu i osvojenoj brončanoj medalji.


– Odmah nakon utakmice s Argentinom uspostavili smo kontakte s našim nogometašima, ali nismo im htjeli stvarati dodatni pritisak prije nego što slete i odrade zagrebački doček. Sinoć u kasnim satima zapravo smo potvrdili većinu stvari koje danas znamo, rješavamo još nekakve detalje, a to ćemo kroz dan dovršiti do kraja.
Što se tiče dočeka, potvrđeno nam je da naši reprezentativci stižu danas u 17.30 sati u Zadar. Dolaze nam Dominik Livaković i Martin Erlić. Kapetan Luka Modrić, na žalost se ispričao jer je već za danas imao dogovoren let i obveze koje nije mogao propustiti. Mada sam siguran, iako njega danas neće biti s nama na Forumu da će poruke i lijepe želje koje ćemo danas poslati s Foruma, sasvim sigurno doći do njega.


Što se tiče Joška Gvardiola, stupili smo u kontakt s njim, ali još do ovog trenutka nismo dobili povratne informacije od njega, istaknuo je Ćurković.


Naši reprezentativci na Forumu se očekuju u 18 sati, kada bi trebali pristići do pješačkog prijelaza u dnu šetnice na Forumu, nakon čega će se koridorom uz šetnicu kretati do pozornice ispred Sv. Marije.


Mario Tokić iz PU zadarske upozorio je građane na poželjno ponašanje tijekom organiziranog dočeka naših reprezentativaca kako bi sve proteklo u miru i sigurnosti za sve naše sugrađane.


-Trasa kretanja bit će Put Murvice, Zrinsko – Frankopanska, raskrižje Jazine, Obala kneza Tomislava, Liburnska obala, Istarska obala (kod Pozdrava suncu), Ulica Mihovila Pavlinovića do Foše. Cijelo vrijeme ta kolona kretat će se u zatvorena dva kombi vozila u pratnji policijskih službenika, odnosno policijskih vozila.


Promet će se odvijati u privremenoj regulaciji. Ovisno o broju vozila, još ćemo vidjeti za sami Poluotok da li ćemo raditi još kakvu privremenu regulaciju, ali uglavnom na svim ovim raskrižjima ne bi trebalo biti otežanoga prometovanja. Isto tako savjetujemo da građani postupaju po uputama nadležnih službi, tj. policije i svih ostalih koji će biti uključeni.


Preporuča se izbjegavanje sudjelovanja vrlo male djece, trudnica, starijih osoba s otežanim kretanjem, kroničnih bolesnika, a ujedno zabranjuje penjanje na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete, zvonik, stabla i sl. Pozivamo sugrađane neka se suzdrže od uporabe pirotehnike, konzumacije alkohola te ih upućujemo na korištenje javnog prijevoza i dislocirana veća parkirališta.


Zabranjuje se uporaba dronova i napominjem kako će se ovo javno okupljanje snimati od strane službenika PU zadarske, istaknuo je Tokić, dodajući kako ovisno o broju vozila postoji opcija i zabrane ulaska vozila na Poluotok kod Lančanih vrata, gdje bi kod starog autobusnog kolodvora bilo okretište, i u Foši.


Što se tiče samog programa dočeka Vatrenih, koji počinje u 16 sati, poznati zadarski scenograf, Neno Stojaković, rekao je nešto više detalja.


– Program na Forumu počinje u 16 sati uz DJ-a, od 17.30 sati zapjevat će Duje Stanišić i Breskvice, a potom i Ivica Sikirić Ićo. Dolazak naših brončanih na pješački prijelaz pri dnu šetnice predviđen je za 18 sati, dok je dolazak igrača osiguranom rutom šetnice do pozornice koja će biti postavljena ispred crkve Sv. Marije predviđen za 18. 15 sati nakon čega se slavlje nastavlja uz koncert grupe Forum i Mladena Grdovića.


Naši Vatreni zadržat će se na pozornici oko 45 minuta, ovisno o svojim obvezama, dok će se ostatak večeri naši sugrađani moći zabavljati uz koncert zadarske grupe Forum. Cijeli program realizirat će se pod voditeljskom palicom poznatog voditelja “Supertalenta” Frane Ridjana, zaključio je Stojaković.