Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U KATEDRALI

Na Dušni dan održana Sveta misa za branitelje poginule u Domovinskom ratu

Autor: Marija Paleka

02.11.2022. 15:16
Na Dušni dan održana Sveta misa za branitelje poginule u Domovinskom ratu

Foto: Arif SitnicaPrisjećanje naših najmilijih pokojnika te održavanje posvećenih misnih slavlja, nastavilo se i nakon blagdana Svih svetih, 2. studenog na Dušni dan.


Na Dušni dan, 2. studenog u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11 sati, održana je Sveta misa za poginule branitelje u Domovinskom ratu. Misno slavlje predvodio je župnik katedrale sv. Stošije don Josip Radojica Pinčić. Misi su prisustvovali gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić te predstavnici Županije.


– Danas slavimo život vječni. Prisjetimo se da nas naš nebeski Otac svakodnevno podsjeća na prolaznost života i poziva nas da za života razmišljamo o vječnom životu čineći na zemlji djela dobročinstava, istaknuo je u propovijedi don Radojica Pinčić.
– Čovjekova domovina nije na zemlji nego na nebu. Poznata stara kineska poslovica kaže da sve životinje gledaju u zemlju, samo je čovjek taj čiji je pogled uvijek uprt u nebo. Svjedoci smo da su naši branitelji branili svoju domovinu časno, zazivajući pomoć od Boga. Bez njih danas ne bismo bili ovdje. Pomolimo se stoga za njihove duše kako bi i našim dušama put bio rasvijetljen, zaključio je župnik te je Svetu misu završio blagoslivljajući sve prisutne i pozivajući ih na širenje Božje riječi.


Foto Arif Sitnica