Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U ZGRADI DHM-A

Maslinarski četvrtak na Sveučilištu u Zadru

24.10.2022. 14:49
Maslinarski četvrtak na Sveučilištu u Zadru

Foto: Arif Sitnica

Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru odlučio je pokrenuti cikluse predavanja pod nazivom Maslinarski četvrtak koja bi obrađivala aktualne teme iz maslinarstva.


Prvi Maslinarski četvrtak održat će se u suradnji s Odjelom za zdravstvene studije i Sveučilišnom knjižnicom, 27. listopada 2022. u 18:00 h u zgradi DHM-a, u prostorijama Studentskog kluba „Božo Lerotić“ u ulici Ruđera Boškovića 5.


Vrijeme berbe


Vrijeme je berbe maslina, što predstavlja krunu rada svakog maslinara, stoga su odabrane dvije teme koje će se prezentirati u obliku kratkog predavanja: Kada je maslina zrela? dr. sc. Šime Marcelića i Nutritivna vrijednost maslinovog ulja prof. dr. sc. Marijane Matek Sarić.


Svrha je Maslinarskog četvrtka na znanstveni, stručni i kulturološki način obraditi i predstaviti aktualne teme i znanstvene spoznaje vezane za uzgoj i proizvodnju masline i maslinova ulja. Ovaj program zamišljen je u obliku predavanja/radionice jednom mjesečno, tj. svaki posljednji četvrtak u mjesecu u večernjim satima u trajanju od 60 minuta.


Za amatere i profesionalce


Usmjeren je na sve one koji se profesionalno ne stignu baviti maslinarstvom, ali bi vlastiti uzgoj masline željeli podignuti na višu razinu. Na prvom mjestu je namijenjen zaposlenicima i studentima Sveučilišta u Zadru, kao i maslinarima zadarskog područja koji žele proširiti svoje znanje o uzgoju masline.  Program će imati tematske okvire ovisno o periodu godine, ali također i na temelju upita i potreba sudionika.