Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

odgovor

Marjana Bakmaz odgovorila na Radetine prozivke: 'On je odmah udaljen s nastave i suspendiran...'

Autor: Nikolina Lucić

22.04.2024. 14:00
Marjana Bakmaz odgovorila na Radetine prozivke: 'On je odmah udaljen s nastave i suspendiran...'

Foto: Luka Jeličić/Marjana BakmazUoči nastavka sjednice GV –a, vijećnik SDP – a Daniel Radeta je na konferenciji za medije okupljene podsjetio da je zadnji put izbačen sa sjednice u trenutku kada je HDZ – ovog gradskog pročelnika za odgoj i školstvo Josu Nekića i njegova stranačkog kolegu, bivšeg ravnatelja gimnazije Vladimira Nazora Radu Šimičevića optužio da su sudjelovali u zapošljavanju zadarskog nastavnika osumnjičenog za pedofiliju te da su o njegovim sklonostima sve znali, a ništa nisu poduzeli. Ovog je puta na popis dodao i ime aktualne ravnateljice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, HDZ – ove Marjane Bakmaz, koja nam je u kratkoj izjavi poručila kako njegove izjave ne želi komentirati jer su “ispod svake razine”.


– Onaj tko je trebao biti izbačen je pročelnik Joso Nekić, koji je prostačio i divljao. Tražio sam da mu se da opomena, a odlučili su izbaciti mene. To je još jedan pokušaj da me se spriječi da govorim i da radim svoj posao, a posao mi je da govorim o teškim temama. Znamo kako se kadrovira u Zadru, znamo tko zapošljava ljude po institucijama. Činjenica je da sve ono što sam rekao da je točno i ne bježim od odgovornosti i takvih tema. Postoji osoba u Gradskom vijeću koja možda i nešto više o onome što sam govorio, a zove se Marjana Bakmaz, koja je ujedno i gradska vijećnica, kod koje je dotični ujedno i radio, bio zaposlen i koji je s tog posla morao otići. Nju pitajte zašto. Činjenica je da su sve znali i da su podatke imali i na njima je da nose političku odgovornost, istu onu odgovornost o kojoj je neki dan govorio gradonačelnik Branko Dukić”, rekao je Radeta.


– Sve što sam na tu temu imala kazati rekla sam pred odgovornima u policiji i DORH – u. Po saznanju da je zaposlenik naše škole osumnjičen za takvo kazneno djelo on je odmah udaljen s nastave i suspendiran, poručila je kratko Bakmaz, a na naš upit da li je za njegovo ponašanje znala prije nego što je u javnosti izbio slučaj u kojem je dotični profesor pod optužbom policije zbog sumnje na bludne radnje nad dvoje maloljetnika u jednoj osnovnoj školi, je poručila kako je izjavu dala u isto vrijeme kada je javnost doznala za slučaj u jednoj zadarskoj školi, te kako za njegovo neprimjereno ponašanje prije toga nije znala.


Verbalni obračun
Podsjećamo kako je zadarski profesor glazbenog odgoja, povezan sa Zadarskom nadbiskupijom u istražnom zatvoru sve otkada su ga za zločin bludnih radnji nad dvoje maloljetnika prijavili početkom godine.


A, što se tiče sukoba na relaciji Radeta – Nekić, na posljednjoj sjednici GV –a, nakon što je Radeta Nekića javno prozvao da je znao za pedofilske sklonosti optuženog nastavnika, na hodnicima Gradske uprave skoro je izbio fizički sukob između dvojice.


Iako su ga pročelnik Ante Ćurković i zamjenik gradonačelnika Ante Babić smirivali, Nekić je odlučio da će se verbalno obračunati s Radetom. Kada je Radeta izašao iz velike vijećnice krenula je svađa, koja je završila samo s verbalnim okršajem.