Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ČAROBNI ZVUCI BOŽIĆA

Libretići zapjevali za Palčiće

Autor: Doria Kolanović

16.12.2022. 20:33
Libretići zapjevali za Palčiće

Foto: Doria KolanovićU Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan je koncert “Čarobni zvuci Božića” na kojem su sudjelovali svi polaznici Glazbenog studija Libreto (Dječji zbor Libretići, Libreto Teensi, pjevači solisti, uz goste gitariste iz Glazbene škole Blagoje Bersa u Zadru te PO Preko). Dječji zbor Libretići i Libreto Teensi objavili su drugačiji i poseban božićni singl.


U središte zbivanja odlučili su staviti ono što uistinu jest svrha i istinski smisao Božića, vremena kada mir, ljubav i zajedništvo dolaze do izražaja. Djeca u dobi od 5 do 14 godina svojom su autorskom pjesmom (Begović/Begović, Ćuto/Habuš, Ćuto) proslavila Božić.


Opjevali su obiteljsko i prijateljsko zajedništvo, vjeru u ljubav, međusobnu pomoć i posvećenost jedni drugima. Pjesmu su posvetili svoj djeci, slaveći život kao nešto najvrjednije što postoji.
– Naš novi singl se zove “Dolazi nam On”, a njime smo željeli skrenuti ljudima misli s današnjeg svijeta i društvenih normi koje nas pred blagdane guraju u lažno blještavilo i konzumerizam. Pjesma je melodijski i ritamski komplicirana, pa su je zato uz Libretiće izveli i Libreto Teensi. Prateći vokali bili su naši pjevači solisti, a pripomogli smo voditelj Dinko Habuš i ja.


S pjesmom smo željeli poručiti da je ono što nas povezuje, čini bogatijima i oplemenjuje, upravo dolazak Spasitelja i da nas on inspirira na dobra djela poput zajedništva u obitelji, tolerancije, ljubavi, veselja i radosti, na to da smo uvijek spremni pomoći drugima.


Ovo je koncert humanitarne prirode, kako to običavamo raditi za Božić. Želimo podsjetiti da nas u svemu što radimo u našim domovima kako bi slavili Božić povezuje upravo rođenje našeg Spasitelja, koji je razlog naše sreće dok sjedimo zajedno za blagdanskim stolom. Najveći naglasak u studiju stavljamo na autorski rad i najviše pjesama pišemo za dječji zbor “Libretići”. Radimo s dva zbora, Libretićima i Libreto Teensima jer Libretići odrastaju i samim tim zahtijevaju kompleksnije pjesme s drugom tematikom koja im je privlačnija, kazala je voditeljica zbora Ivana Begović.


Posebnu posvetu odali su najranjivijima, ali istovremeno i najsnažnijima – djeci rođenoj prije vremena. Upravo zato sav prikupljen novac od donacija odlazi zadarskom Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići”.