Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Uspjela akcija Lionsa

Kupljen uređaj za zvučni pikado za koji su se prikupljala sredstva

Autor: Đurđa Baljak

20.03.2023. 09:21
Kupljen uređaj za zvučni pikado za koji su se prikupljala sredstva

Foto: Arif SitnicaSportska udruga slijepih i slabovidnih osoba »Donat« i Lions klub Zadar u subotu su, u dvorani Višnjik, organizirali humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za potrebe Udruge, a prilikom čega su organizirali natjecanje u zvučnom pikadu.


– Presretni smo da završava naša akcija Lions kluba Zadar za kupovinu zvučnog pikada za Sportsku udrugu slijepih i slabovidnih osoba »Donat«. Nije prvi put da pomažemo slijepim i slabovidnim osobama jer je to jedna od naših misija. Ovog puta se sve to uklopilo u veliku aktivnosti hrvatskih Lionsa »Sportom protiv nasilja« i u »Tjedan glaukoma«.


Pored toga, tijekom božićnih blagdana smo prikupili veći dio sredstava za zvučni pikado, a i Udruga je dala jedan dio, dok s današnjom akcijom prikupljamo ostatak sredstava, objasnila je predsjednica Lions kluba Zadar, Davorka Mezić, te dodala kako će zvučni pikado Sportska udruga slijepih i slabovidnih osoba »Donat« koristiti u svom prostoru na Poluotoku.
Povodom ove akcije predsjednik Sportske udruge slijepih i slabovidnih »Donat«, Josip Laća kazao je kako je u subotu organizirali humanitarni turnir u kojem će pored slijepih i slabovidnih osoba, igrati i videće osobe.


– Imamo dugogodišnju suradnju s Lions klubom Zadar, a u prosincu 2022. godine smo organizirali humanitarnu večeru u hotelu Kolovare prilikom čega smo skupili značaj dio sredstava za naš zvučni pikado. Danas ćemo odigrati jedan turnir, a zamišljeno je da bude osam članova iz naše Udruge i osam videćih osoba.


Uz to skupljamo ostatak sredstava, pa će ih na koncu biti dovoljno za podmirenje svih troškova jer je cijena za zvučni pikado 2.350 eura, kazao je predsjednik Laća i objasnio koje su posebnosti pikada.


– Riječ je o zvučnom pikadu koji prilikom svakog udarca obavještava koje je polje pogođeno. Dakle, pikado je prilagođen slijepim i slabovidnim osobama, objasnio je predsjednik ove udruge.