Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

uz prigodan program

Korisnici Doma za odgoj djece i mladeži Zadar dobivaju božićne poklone

Autor: ZL

21.12.2022. 15:58
Korisnici Doma za odgoj djece i mladeži Zadar dobivaju božićne poklone

Foto: Dom za odgoj djece i mladeži ZadarU četvrtak 22.12. u 13 sati uz prigodan program podijelit će se božićni pokloni za korisnike Doma za odgoj djece i mladeži Zadar.


Inicijativa je proizašla iz Baptističke crkve u Zadru, koja je i prijašnjih godina imala dobru suradnju s domom te su nekoliko puta u dvorani Sveučilišta u Zadru održali i Kršćanski humanitarni koncert, kako bi pomogli mladima iz Doma za odgoj djece i mladeži Zadar. Dom brine o osjetljivoj populaciji djece i mladih s problemima u ponašanju i bez odgovarajuće roditeljske skrbi.


Cilj je u ovo božićno vrijeme obradovati djecu poklonima, posjetiti i upoznati ih, pokazati im da su prihvaćeni, vrijedni, dragocjeni i ljubljeni.


Uz podjelu poklona održati će se prigodan program, igrokaz za djecu i pjevati Božićne pjesme. U domu je oko 14-ero djece, ali će biti pozvani i oni koji su udomljeni, njih 60-ak. Ovim putem na još jednoj suradnji zahvaljuje se i  ravnateljica doma Ljiljana Šarić, dipl.soc.pedagog.


Isti dan u 18 sati održat će se kratki božićni program u prostoru Baptističke crkve Zadar za obitelji slabijeg imovinskog stanja. Pjevat će se nekoliko božićnih pjesama uz kratku biblijsku poruku o značenju Božića.


– Radost nam je razveseliti te obitelji uz poklone, te im govoriti o pravom i jedinom razlogu za veselje – Isusu Kristu koji je rođen za nas. Bit će i mali domjenak. Iako se kršćanski život mora živjeti svih 365 dana u godini ovo vrijeme je još jedna prilika da pokažemo ljubav prema potrebitima. Isus želi da mi u svakoj prigodi, smjelo i bez straha, drugima govorimo o Njemu da budemo svjetionici Božje ljubavi i nade, govori pastor Ivan Mustać.


Djeca će također imati svoj doprinos uz igrokaz koji dočarava radost mudraca koji su tražili novorođenog kralja prije više od 2000 godina.