Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

večer zabave

Klapa Leut sutra s tradicijskom glazbom nastupa na Adventu

Autor: Portal ZL

27.11.2023. 13:57
Klapa Leut sutra s tradicijskom glazbom nastupa na Adventu

Foto: Bojan Bogdanić/TZG ZadarUtorak na Adventu u Zadru donosi nastup poznate zadarske klape Leut. Riječ je o družini koja već 40 godina njeguje vokalnu izvedbu tradicionalnih i zabavni skladbi uz pratnju tradicionalnih instrumenata: mandolina,  gitare i po potrebi harmonike. Sudionik su svih važnijih manifestacija u Zadru, a ovogodišnji Advent prilika je građanima da se makar i šetnjom po adventskom trgu upoznaju s glazbenom baštinom Dalmacije.


– U našem programu uvijek je naglasak na tradicijskim napjevima, bilo da se radi o narodnim pjesmama, pjesmama drugih izvođača ili našim autorskima, koje radimo o mediteranskom izričaju. Glavna ideja je da posjetiteljima bude zabavno, veselo, da s nama zapjevaju i ugriju se malo u ovim hladnijim danima, kaže voditelj klape Leut Braco Surić.


Ove godine na pozornicu dolaze ojačani za jednog člana koji pjeva bariton i svira gitaru, pa će tako na sceni klapa imati pratnju dvije gitare, basa i mandoline. U pojedinim trenucima bit će naravno i a-capella pjevanja.
– Ovakva događanja nezamisliva su bez poneke Mladenove, Mišine ili Oliverove pjesme, ali čak i tada nastojimo završiti izvedbu bez pratnje instrumenata. Mislim da ljudi moraju osjetiti da je riječ i dalje o klapi, a ne o nekoj grupi glazbenika koja se koristi tim imenom, poručuje Surić.


Početak koncerta na adventskom trgu zakazan je za 19:30 sati.