Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Odlučilo Turističko vijeće

Iva Bencun nova direktorica TZG Zadra: "Želim stvoriti imidž Zadra kao grada za svakodnevni život, a ne samo kao enklave za turizam"

Autor: Nikolina Lucić

08.01.2024. 12:26
Iva Bencun nova direktorica TZG Zadra:

Foto: Arif Sitnica

Izbor novog direktora Turističke zajednice Grada Zadra, čije rezultate javnost čeka još od kraja listopada, kada je Mario Paleka ostavku podnio zbog pritiska javnosti i lokalne politike zbog službenog puta u New York, napokon je priveden kraju.


Turističko vijeće TZ grada Zadra na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem napokon je odlučilo ime novog direktora. Iva Bencun, dugogodišnja voditeljica agencije „Feral Tours”, specijalizirane za avanturistički i outdoor turizma nova je direktorica. Bencun je javnosti poznata ne samo kao vrsna poznavateljica prilika u zadarskom turizmu, već i kao protukandidatkinja Mariu Paleki 2018. godine.


Bencun nam je u kratkoj izjavi kazala kako se njezina vizija zadarske turističke budućnosti djelomično naslanja na već dogovorene planove i projekte, pošto poziciju preuzima u nezgodnom vremenu.


– Ja sam u svojoj prijavi i programu iz 2018. godine već zacrtala liniju kojom želim raditi ,a to je prvenstveno stvoriti imidž Zadra kao grada za svakodnevni život, a ne samo kao enklave za turizam. Malo je vjerojatno da bi naša turistička industrija bila pozitivna i isplativa da Zadar nije sredina u kojoj se može živjeti.


Pozitivne vibracije lokalnog stanovništva i opći napredak društva privlačni su faktori za sve potencijalne turiste i ja ću raditi na tome da se ti potencijali iskoriste u što boljem i pozitivnijem svjetlu, zaključila je Bencun.


Gradonačelnik Dukić nakon sjednice je kazao kako se zbog velikog interesa javnosti izuzeo iz direktnog odlučivanja o imenu novog direktoraTZ-a.– Jasna Ćurkovića kao predsjednica Turističkog vijeća rukovodila je natječajnim postupkom i odabirom gospođe Bencun, koja je jednoglasno izabrana. Osam dana traje rok žalbe i nakon toga očekujemo njezino preuzimanje dužnosti. Od direktora očekujemo angažiranost po pitanju zabavnog programa i organizacijskih posebnosti gradskih manifestacija, ali i njihov osnovni rad na brendiranju i promociji grada.


Kako mi je rečeno, imala je najbolju viziju i prezentaciju turističke budućnosti grada dok je Mario Paleka prema odredbama Ugovora raspoređen na drugu poziciju unutar hijerarhije Zajednice i biti će na pomoć i suradnju novoj direktorici, pojasnio je Dukić, rekavši kako TZ nikada nije bila u poslovnoj krizi unatoč negativnoj percepciji javnosti.


– Nove manifestacije koje se događaju, kao i porast broja turista govore o tome kako krize nema i nikada nije postojala. Glavni zadatci gospođe Bencun u prvom su redu uhodavanje u sustav i preuzimanje osnovnih dužnosti, a potom i bogaćenje kvalitete zadarske turističke ponude.