Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

oldtimer izložba

Iduću nedjelju okupit će se ljubitelji oldtimera sa svojim limenim „suputnicima“

Autor: Portal ZL

20.03.2023. 08:48
Iduću nedjelju okupit će se ljubitelji oldtimera sa svojim limenim „suputnicima“

Foto: Oldtimer klub Zadar

Sljedeća nedjelja u Zadru rezervirana je za automoto spektakl u sklopu Športskog centra Višnjik. Oldtimer klub Zadar organizira Oldtimer izložbu u suradnji s Vespa klubom Zadar, Moto klubom Arbanasi i Oldtimer klubom sv. Krševan, uz brojne druge izlagače iz Zadarske županije, ali i cijele Hrvatske.


Očekuje se i nekoliko izlagača iz regije. Posjetitelji će izložbu više od 150 vozila moći razgledati te od njihovih vlasnika saznati nešto više o njima, ali i o radu klubova u vremenu od 10:00 do 18:00 sati.


Oldtimer klub Zadar već 23 godine uspješno promiče tehničku kulturu organizacijom auto i moto oldtimer rallyja, a od 2022. godine i Oldtimer izložbom oko dvorane Krešimir Ćosić čiji je specifični kružni oblik poslužio kao savršena kulisa za automoto vremeplov.

Iduću nedjelju okupit će se ljubitelji oldtimera sa svojim limenim „suputnicima“ u koje su uloženi nebrojeni sati mukotrpnog rada da bi im se vratio sjaj kakav zaslužuju. Ovo je prilika da „oldtajmeraši“ spoje nove generacije s najvećim frajerima iz doba njihovih očeva i djedova koji su uz njihovu pomoć šarmirali i osvajali srca mama i baka.


Redom su to rijetki, vrijedni i zanimljivi primjerci od kojih najstariji potječu iz prve polovice prošlog stoljeća. Usprkos desetljećima dugom životnom vijeku, ali uz posebnu brigu svojih vlasnika tek sad su šarmantni i u svakoj prilici rado viđeni.


Za drugi dio spektakla pobrinut će se Automobilistički klub RTZ sa svojom Nagradom grada Zadra, odnosno auto i karting utrkom na sjevernom parkingu Š. C. Višnjik.Ovu godinu OTK Zadar sprema i jedno iznenađenje uz poziv da ga svi otkrijemo 26. ožujka u Zadru.