Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

„Zero waste kuhanje“

Humanitarna radionica Zadar Cooking Classa za 15-godišnjeg Karla Magaša

Autor: ZL

21.12.2022. 17:02
Humanitarna radionica Zadar Cooking Classa za 15-godišnjeg Karla Magaša

Foto: Đir po graduU ovo blagdansko vrijeme iz Zadar Cooking Classa jednoj od svojih kuharskih radionica odlučili su dati humanitarni karakter.
Tako je sav prihod od radionice „Zero waste kuhanje“, koju je vodio kuhar Petar Pupovac, išao za 15-godišnjeg dječaka Karla Magaša, oboljelog od tumora kostiju.


– Htjeli smo organizirati neku humanitarnu akciju. Naš kuhar Petar je odabrao kome će ići prihod od ove radionice tako da smo mi, kao Cooking class, osigurali za to sredstva, on kuha, a sav prihod koji ćemo dobiti od radionice ide Karlovoj mami. – rekla nam je voditeljica Cooking classa, Tamara Vidaić.


Radionica Zero waste kuhanje privukla je velik broj polaznika zbog jako puno znanja dobivenih od gostujućeg kuhara, a vezano uz odličan način iskorištavanja cijele namirnice, u svrhu osviještenosti o smanjivanju otpada koji proizvodimo i uštede u kućnom budžetu.
Tijekom proteklog razdoblja Cooking class je organizirao razne radionice, između ostalih onu o ukrašavanju torti, kao i onu u studenom gdje je gost bio chef Rudolf Štefan iz restorana Pelegrini iz Šibenika.


Njegova je, pak, radionica održana u sklopu projekta „Take it slow – Smart and Slow tourism Supporting Adriatic Heritage of Tomorrow“ u suradnji sa Sveučilištem u Zadru. Tema su bila dalmatinska jela na jedan novi način.


Od radionica koje nam stižu u siječnju, izdvojit ćemo onu koja će zanimati mnoge koji se bave izradom torti jer je tema jedne od radionica – izrada torti na kat. Zatim, najavila nam je Tamara, na Zadar Cooking Class stiže ponovno Josip Vrsaljko s radionicama kruha i millefoglie.


Za sve koji preferiraju vegansku prehranu, radionicu će ponovno držati Nataša Rajčević.