Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SVO ZNANJE NAJMLAĐIH

Hrvatski, arbanaški i engleski u jednom kalendaru

Autor: Franka Klanac

14.12.2022. 08:54
Hrvatski, arbanaški i engleski u jednom kalendaru

Foto: Franka KlanacU Arbanasima je sinoć predstavljen trojezičan kalendar (hrvatski-arbanaški-engleski) u organizaciji kulturno-umjetničke udruge »Vicko Zmajević«.


Kalendar je rezultat rada djece u dobi od 6 do 12 godina koji polaze tečaja arbanaškoga govora pod vodstvom dr.sc. Maximiljane Barančić. U sklopu tečaja održavaju se i likovne radionice pod vodstvom likovnog umjetnika Nila Karuca.


Na promociju kalendara došlo je mnogo polaznika različitih uzrasta, kao i poklonika arbanaškog govora. Promociju su uljepšali mali polaznici koji su recitirali na arbanaškom jeziku, a tom prigodom dodijeljene su i potvrde polaznicima tečaja.
Za kratak osvrt o radu i promociji kalendara s nama je podijelila voditeljica tečaja Maximilijana Barančić, koja je istaknula kako je ovo prvi kalendar nakon izdane čak četiri slikovnice.


– Na ovaj smo način objedinili poznavanje jezika malih polaznika koji su svladali dane u tjednu, mjesece i brojeve. Na kalendaru su mjeseci navedeni na tri jezika: hrvatskom, arbanaškom i engleskom, kazala je dodavši kako od ove godine prvi put rade i s udžbenikom, čiji je ona autor.


Malim Arbanasima želimo još puno kalendara te da očuvaju tradiciju svog govora!